instant fap

Ekshumacija na području općine Sanski Most

Na lokalitetu Greda, na području Sanskog Mosta, danas su ekshumirani posmrtni ostaci jedne žrtve za koju se pretpostavlja da je riječ o civilu bošnjačke nacionalnosti stradalom u toku proteklog rata, kazala je danas Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić. 

 

Posmrtni ostaci su nakon ekshumacije prevezeni u Centar za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada kako bi se utvrdio identitit ove žrtve.

– Na području općine Šekovići, na lokalitetu Trnovo, u Barbuš potoku, ekshumirano je više kostiju ljudskog porijekla, a prema našim informacijama, pretpostavlja se da je riječ o civilima bošnjačke nacionalnosti stradalim 1992. godine, kazala je Čengić.

Naime, dodala je ona, više od 40 civila dovezeno je na ovaj lokalitet iz logora Sušica na području Vlasenice i tu su i strijeljani.

Ekshumacija na ovom lokalitetu će biti nastavljena i u narednom periodu.

– Na području Prijedora, na lokalitetu Kozaruša, danas su locirani posmrtni ostaci jedne žrtve i nakon naredbe Suda BiH započet će se s ekshumacijom na ovom lokalitetu. Sutra počinje ekshumacija na području Ključa, a naredne sedmice očekujemo početak ekshumacija na području Prijedora, kazala je Čengić

KOMENTARI