Ekskluzivno – Mourinho: Igrače sam motivirao riječima ‘Ako treba umrijeti za finale, učinit ćemo to!’

HomeSport

Ekskluzivno – Mourinho: Igrače sam motivirao riječima ‘Ako treba umrijeti za finale, učinit ćemo to!’

Mourinho: Volio bih da sam imao vremena kao Guardiola i Klopp

Zbog mojega govora igrači su odigrali utakmicu koju će pamtiti cijeli život, sjeća se Mou

Jose Mourinho osvojio je dvaput Ligu prvaka, mješavinom taktike i psihološke pripreme, a u pohodu na drugi održao je motivacijski govor života, uoči polufinala 2010. između Intera i Barcelone.

Inter je iznenadio Barcu s ukupnih 3:2 i zakoračio prema povijesnoj trostrukoj kruni.

Kasni gol Gerarda Piquea nije bio dovoljan da Pep Guardiola i Barca nadoknade 3:1 iz prve utakmice, te je Inter otišao na Santiago Bernabeu na megdan Bayernu.

Talijani su bili autsajderi unatoč pobjedi 3:1 iz prve utakmice, a ostali su i bez Thiaga Motte koji je dobio crveni karton. Mourinho hvali igrače i njihovu žrtvu navodi kao glavni razlog pobjede.

“Bila je to jedna od najvažnijih utakmica u životima tih momaka. Polufinale Lige prvakaBarcelona – Inter. Od 20. ili 25. minute igrali smo s igračem manje, više od sat vremena.”

“Odolijevati s igračem manje toliko dugo u polufinalu Lige prvaka…, mislim da je moj govor pripremio igrače da naprave baš to što jesu: “Ako treba, idemo ekstremno, ako trebamoumrijeti na terenu da dođemo do finala, učinimo to za momčad!” I zato su igrači odigrali povijesnu utakmicu, za pamćenje.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0