instant fap

Eksploziv korišten u eksplozijama u Zagrebu nabavljen u BiH

Eksploziv korišten u eksplozijama u Zagrebu nabavljen u BiH

Eksploziv korišten u eksplozijama u Zagrebu vojnog je porijekla i sada se istražuje da li je u sva tri slučaja nabavljen od istog dobavljača u BiH, piše Večernji list.

Motivi zbog kojih su u januaru na tri različite lokacije u Zagrebu aktivirane eksplozivne naprave i dalje nisu poznati.

Za eksplozije u Podsusedu i Stenjevcu osumnjičen je Vojislav Blažević, a za eksploziju na Trgu bana Jelačića šestorica muškaraca iz Vodica. Svi oni se nalaze u pritvoru.

Blažević je smješten u Bolnici za osobe lišene slobode i odbija hranu i vodu. Stanje mu je pogoršano i prije nekoliko dana je kolabirao. I dalje ne želi da govori o događajima koji mu se stavljaju na teret.

Šestorki iz Vodica – Tomislavu Duvnjaku, Tomislavu Strikomanu, Lovri Birinu, Ivanu Tubiću, Domagoju i Ivanu Šprljan određen je jednomjesečni pritvor i oni se nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu.

Prva eksplozija dogodila se 9. januara u Podsusedu, a druga 11. januara na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje. Tada je povrijeđen 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je i osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava.

U ekploziji koja se dogodila rano ujutro 23. januara na Trgu bana Jelačića niko nije povrijeđen, a pričinjena je minimalna materijalna šteta. Za ovu eksploziju osumnjičeni su Vodičani. Riječ je o mladićima mahom iz uglednih porodica, a među njima su i otac i sin.

KOMENTARI