instant fap

ELMEDIN ef. MUJKIĆ IMENOVAN ZA KOORDINATORA MREŽE MLADIH NAŠEG MEDŽLISA

ELMEDIN ef. MUJKIĆ IMENOVAN ZA KOORDINATORA MREŽE MLADIH NAŠEG MEDŽLISA

Proteklu sedmicu je u prostorijama muftijstva Bihaćkog održan sastanak koordinatorâ mreže mladih Muftijstva bihaćkog. Sastanku je prisustvovalo jedanaest predstavnika medžlisâ koji pripadaju ovom muftijstvu.

Kao domaćin, prisutnima se obratio i ovom radnom sastanku prisustvovao i muftija bihaćki Hasan ef. Makić, koji je istakao vrijednost i značaj ovakvog jednog projekta kojeg je pokrenuo Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hrecegovini.

Podsjetio je da islamska zajednica ima zaokružen način djelovanja u svom misijskom djelovanju u radu sa svojim članovima, od rođenja, preko mekteba i mektebske nastave, aktivnostima kroz predavanja i druge različite programe za naše starije. Ovim projektom mreže mladih, obuhvaćen je i pokriven i možda najvažniji dio naše populacije, a to su mladi, istakao je Muftija.

Za koordinatora u radu sa mladima kroz projekat “Mreže mladih” za područje našeg Medžlisa, imenovan je mladi imam, Elmedin ef. Mujkić.
Podsjetimo, Elmedin ef. Mujkić je svršenik Gazi Husrev begove medrese i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
Po završetku studija zapošljava se u džemat Trnova. Predanim radom u džematu na mnogim poljima, Trnavci tome svjedoče, doslovice je duhovno preporodio ovaj džemat.
Čestitamo mu na ovom imenovanju i želimo mnogo uspjeha u radu sa mladima.

Podsjetimo na kraju da je na ovom radno-konsultativnom sastanku stavljen akcenat na moto ovogodišnjih aktivnosti Rijaseta IZ-e, a to su aktivnosti protiv igara na sreću i sportskih kladionica, koji predstavljaju veliki problem i čine ogromnu štetu našem bosanskohercegovačkom društvu.

KOMENTARI