instant fap
NaslovnicaSport

Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uvjeti za skijanje idealni 

Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uvjeti za skijanje idealni 

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje, saopšteno je iz PR tima najbolje bh. skijašice.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito.

Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uvjete za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari, na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga – poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba ZE-2010 ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uvjete, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, dodala je Muzaferija.

KOMENTARI