Ema Huremović: LOOK WHO IS BACK

Ema Huremović: LOOK WHO IS BACK

Pozdrav mili moji,
Jedan ogromni period vam nisam pisala ali opet sam tu. Ako se pitate zašto nisam pisala , volim biti iskrena u svojim postovima i pisati onako kako se i osjećam ali posljednji period nisam bila neko ko širi pozitivnu energiju te iz tog razloga nisam ni željela preko bloga prenositi nešto negativno. Saburila sam. Jedna meni veoma draga osoba često kaže” Sabur Ema, plodovi Sabura su slatki” ( vjerujte mi jesu )

Tako sam i ja saburila ove naporne dane u bolnici ( ili barem pokušavala) sa svojim timom. Kao što već znate terapije primam od septembra prošle godine. Terapije su se svodile na hemoterapije, zračenje , te punkcija leđne moždine u cilju vađenja likvora i ubrizgavanja hemoterapije i na kraju hemotablete.
Svaki dio je bio veliki izazov za mene i moje najmilije. Hvala dragom Allahu sve sam dobro podnjela i sve sam terapije uspjela primiti kao i po godišnjem planu bez ozbiljnih komplikacija i nuspojava.

Zadnjih par mjeseci moje terapije su postale sve rijeđe i kraće, pauze su bivale sve duže i svaki odlazak u bolnicu mi je bio mrži. Šti se tiče kondicije , kilaže i svega ostalog što se bilo poremetilo tokom jakih indukcija, sve se to regulisalo.  Neralabin , moja najdraža hemoterapija, u aprilu sam primala samo nju i dolazila kući puna energije bez ikakvih nuspojava. Ali onda dolazi MTX , meni najmrža hemoterapija, koja kapa po 24 sata bez prestanka. Da vam kazem iskreno nije ona ni jaka koliko je ona dosadna , 24 sata ste vezani za nju i poslije nje moram ostati u bolnici duži period jer prate rad jetre.Nemojte me pogrešno shvatiti , volim Grosshadern puno puno , sve ljude sa staciona od doktora pa do svakog pojedinog pacijenta sto sam upoznala ali me ljutilo sto je MTX mene unazađivao da kad dođem kući prespavam pola pauze , dođem “fit” izađem “šepava”. Voljela bih dolaziti u Grosshadern u cilju da pomažem drugima kao što je neko pomagao meni. Jednom kad uđete u tu kliniku, jednostavno se vežete i želite ostati,ne kao pacijent ne daj Bože ali kao zaposlenik daaa 🙂

Ono sto vam želim reci je da sam imala glavne kontrole i njihovi rezultati su hvala Bogu dobri. Također se nalazim u zadnjem ciklusu lijećenja gdje moram primiti još dvije hemoterapije. wuhu !

I za kraj slike meni dragih ljudi i trenutaka u ovih par mjeseci:

 

 

 

 

KOMENTARI