instant fap

Emery: Zašto Sead Kolašinac nije kažnjen? Nije problem da vam objasnim još jednom

Emery: Zašto Sead Kolašinac nije kažnjen? Nije problem da vam objasnim još jednom

U srijedu su fudbaleri Arsenala remizirali u gostima protiv Manchester Uniteda (2:2) u velikom derbiju engleskog fudbala.

Arsenal je u dva navrata imao prednost protiv Crvenih đavola, ali na kraju nije uspio doći do pobjede. Nakon što su Topnici poveli sa 1:2 golom Lacazettea već u narednom napadu United je poravnao na 2:2 preko Lingarda nakon velike greške Seada Kolašinca.

Bh. fudbaler je loše reagovao i dodao loptu Lingardu koji je bez problema pogodio za 2:2. Kolašinac je bio veoma tužan nakon meča i ljut na sebe jer je pogriješio, no igrači su ga utješili, a u njegovu odbranu stao je i trener Unai Emery. Engleski mediji su bili sigurni da će Emery na neki način kazniti Kolašinca zbog te greške, no to se nije desilo.

Odmah nakon utakmice španski stručnjak je poručio da je Kolašinac veoma razočaran zbog onog što se desilo, ali mu je poručio da treba dignuti glavu i krenuti dalje. Pred današnji meč protiv Huddersfielda trener Arsenala je ponovo morao objašnjavati zašto Kolašinac nije bio kažnjen jer ih je koštao pobjede protiv Uniteda.

“Sa Seadom nemam problema jer je on iskusan igrač koji dosta pomaže ekipi. Taj meč nije bio na nivou u tom trenutku kada je pogriješio, ali treba da uči iz svega toga. To je za njega jedno iskustvo i ako to ne ponovi znači da je naučio. Zajedno učimo kako da zadržimo samopouzdanje i ponosan sam kako je tim reagovao na sve to”, rekao je Emery.


KOMENTARI