HomeVijestiBiH

Emir Suljagić: Ovo je sve naopako, Komšić će završiti kao i Lagumdžija

Komšić u otvorenom pismu traži ostavku Podžića i isključenje Suljagića i Bajrovića iz DF-a

Na sjednici Predsjedništva DF-a odlučeno je da se iz članstva stranke brišu Emir Suljagić i Reuf Bajrović. Suljagić za Klix.ba kaže kako je ovo odgovor Komšića na njihov zahtjev da se smijeni Sifet Podžić, generalni sekretar DF-a.

“Odluka Predsjedništva DF-a, odnosno zahtjev Željka Komšića da mi budemo isključeni iz članstva, je odgovor na zahtjev Reufa Bajrovića i mene da Sifet Podžić podnese ostavku na mjesto generalnog sekretara DF i vrati mandat u Domu naroda PS BiH nakon što je glasao za Nikolu Poplašena, odlikovanog četničkog vojvodu jer naprosto više nije bio dostojan da to radi”, kaže Suljagić.

On dodaje da je ovo odgovor predsjednika DF-a na njihov zahtjev pri čemu Komšić nije u stanju da javno kaže ono što je govorio pred organima stranke.

“On nije pred javnosti mogao odbraniti sebe zbog toga što je branio Podžića. Ja znam šta je on rekao. I da budem krajnje otvoren, nijedna organizacija u kojoj ima mjesta za one koji dižu ruku za četničkog vojvodu nije organizacija u kojoj želim biti”, dodaje Suljagić.

Što se tiče nastavka političkog djelovanja, Suljagić kaže da je “život dug”.

“Ovo što je danas uradio Komšić svojvremeno je uradio jedan drugi čovjek koji se zove Zlatko Lagumdžija i on će završiti na isti način na koji je završio Lagumdžija. To ćemo vidjeti već u oktobru na lokalnim izborima”, kaže Suljagić.

Suljagić kaže da Komšića nije vidio već mjesec dana, a da su se i danas samo sreli dok je Komšić dijelio pismo članovima Predsjedništva DF-a.

Prema njemu, sporno je i što Podžić nije isključen iz članstva stranke.

“Ovo je sve naopako i naopako će i završiti. Ja u ovo nisam ušao zbog Komšića već zbog ideologije u koju vjerujem. Ovo je jedna skupina pragmatika koja je kidnapovala našu ideju i završit će na isti način na koji je završila i prethodna skupina pragmatika na čelu s Lagumžijom”, kaže na kraju Suljagić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0