instant fap

Emrah Korlat u prijedorskom Rudaru

Emrah Korlat u prijedorskom Rudaru

Talentovani Emrah Korlat narednu sezonu će igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine u 17 za prijedorski Rudar.

Emrah Korlat je rođen 05.01.2006. godine u Sanskom Mostu. Nogometnu karijeru je počeo Školi nogometa Zmaj 17 koju je osnovao Senijad Ibričić, a uspješno vode Arnis Fifić i Edin Korlat.

Emrah je bio član izuzetno nadarene generacije Podgrmeča koja zna samo za pobjede i posljednje četiri godine je bila najbolja na USK u predpionirskom i pionirskom uzrastu. Postigao je 9 golova za pionire Podgrmeča u posljednjoj sezoni.Kao izuzetno nadareni pionir sa nekoliko vršnjaka je prebačen u kadetsku selekciju.

Za kadete je odirao u Omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine posljednjih 6 utakmica prvenstva i kao vezni igrač postigao 2 gola. Da se radi o izuzetno talentovanim momcima govori i utakmica posljednjeg kola OL BiH u Gradišci kod šampionske ekipe Kozare, koja do tada na svom terenu nije izgubila ni bod. Kadeti Podgrmeča su u prvom poluvremenu vodili sa 4:1, da bi domaćini “uspjeli” izjednačiti na 4:4.

Svoju fantastičnu igru protiv starijih i fizički jačih protivnika, Emrah je krunisao sa dva gola. Odlične igre mladog Korlata su zapale za oko koordinatoru za omladinski pogon u FK Rudar Prijedor Marku Tešiću koji ga je preporučio treneru Saši Keranoviću.

Ne sumnjamo da će u elitnom bh rangu za svoj uzrast Emrah Korlat pokazati svoje izuzetno velike kvalitete.

Nova sredina mu nije strana tako da če se brzo adaptirati, pošto je nekoliko vršnjaka iz Podgrmeča pojačalo redove komšijskog premijerligaša, a tu su od prošle sezone Sinan Ćehić i Amer Crnkić.

Emrahu Korlatu želimo mnogo sreće u novoj sredini i da mu se ostvare sve želje.

KOMENTARI