instant fap

Erdogan: Dovoljno smo jaki da neprijateljima pokažemo gdje pripadaju

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan, poslao je poruku saučešća načelniku Generalštaba Turske Necdetu Ozelu povodom jutrošnje smrti šest vojnika i dva seoska čuvara u terorističkom napadu u gradu Hakkariju, na jugoistoku Turske.

“Izvođenjem svirepih napada u mjesecu ramazanu, teroristička organizacija PKK je jasno pokazala da ne poštuje vjerske i duhovne vrijednosti naroda u Turskoj. Svaki teororizam je osuđen na poraz kada nasuprot sebe ima snažnu odlučnost i volju turskog naroda”, poručio je Erdogan.

Turski premijer je istakao da svi oni koji su na neki način uključeni u terističke aktivnosti u Turskoj, koje imaju cilj da unište koheziju i bratstvo građana Turske, predstavljaju samo jednu crnu mrlju u historiji Turske.

“Zato ćemo nastaviti da se svim legitimnim sredstvima, snagom, odlučnošću i uz jaku podršku naroda borimo protiv ove opake bolesti”, dodao je Erdogan.

Turski premijer je istakao da je Turska dovoljno snažna zemlja da se odupre, ne samo ovoj terorističkoj organzaciji, nego i svim organizacijama i državama koje podržavaju terorističke aktivnosti u Turskoj.

“Dovoljno smo jaki da neprijateljima pokažemo gdje im je mjesto”, rekao je Erdogan.

U napadu pripadnika terorističke organizacije na vojnu bazu u blizini turskog grada Hakkarija kasno sinoć, poginulo je osam pripadnika snaga sigurnosti.

Kako je za agenciju Anadolija izjavio gradonačelnik Hakkarija Orhan Alimoglu, pripadnici terorističke organizacije napali su vojnu bazu u selu Gečimli, 25 kilometara udaljenu od Hakkarija.

Prema njegovim riječima, u sukobu sa teroristima poginulo je šest vojnika i dva seoska čuvara.

Napad je izveden kasno sinoć, a teroristi su koristili ručne bacače raketa i pješadijsko oružje velikog kalibra.

 

(Vijesti.ba/AA)

KOMENTARI