instant fap

Ermedin Demirović predstavljen u Freiburgu

Ermedin Demirović predstavljen u Freiburgu

Ermedin Demirović (22) je zvanično predstavljen u svom novom klubu, njemačkom Freiburgu.

Freiburg je objavio dvije fotografije Demirovića na njihovom stadionu sa klupskom majicom i loptom, te su podsjetili na to da dolazi iz španskog Alavesa, ali da je dijete njemačkog fudbala s obzirom da je rođen u Hamburgu gdje je i počeo igrati.
Prošlu sezonu bio posuđen u švicarski St. Gallen gdje je postigao 13 golova.

Nisu objavljeni detalji transfera, no španski mediji ranije su pisali kako je Freiburg za Demirovića platio četiri miliona eura.

“Ermedin je mladi igrač koji ima svijetlu budućnost. Ima sve potrebne karakteristike i donijt će mnogo energije i gladi. Imao je još mnogo opcija, ali se odlučio za najbolju.” 
rekao je Klemens Hartenbach sportski direktor Freiburga.
Freiburg je prošlu sezonu završio na osmom mjestu Bundeslige.

“Vrlo sam sretan zbog potpisa. Freiburg je odlična adresa za mlade igrače. Nadam se da ću iskoristiti ovakvo okruženje za najbolji dalji razvoj, a ujedno i pomoći klubu za dobre rezultate” poručio je Ermedin Demirović.

Dijete je HSV-a, a igrao je još u omladinskim kategorijama RB Leipziga odakle odlazi 2018. godine u Alaves. U Španiji se nije previše naigrao, jer je bio na posudbama u Sochauxu i St. Gallenu.

Demirović je trenutno član U21 BIH, a ukupno je za omladinske selekcije odigrao više od 40 utakmica i zabio 15 golova.

Ovog mladog igrača, porijeklom iz Sanskog Mosta, Zvjezdan Misimović ga je nedavno uz Amara Dedića i Amera Gojaka svrstao među tri najveća talenta bh. fudbala.

KOMENTARI