instant fap

Evo zašto IKEA NEĆE otvoriti svoju robnu kuću u BiH

Iako građani BiH željno iščekuju dolazak “Ikee” u našu zemlju već duže vrijeme, plan “Ikee” je drugačiji. Naime ‘Ikea’ planira da do kraja naredne godine otvori prodajne centre u Hrvatskoj i Srbiji, ali ne i u BiH.

Na pitanje  kada možemo očekivati prodajne centre u Sarajevu, Banjoj Luci ili Mostaru, poput onih koji se grade u Zagrebu, Beogradu, Rijeci… Štefanac je odgovorio:

– “Ikea” već ima potpisane ugovore s dobavljačima iz BiH. Oni proizvode artikle s potpisom švedske kompanije, koji su u prodaji u centrima diljem svijeta. Trenutno u grupaciji “Ikea” ne postoji odluka da se u vašoj zemlji počne s gradnjom robnih kuća, kakve će naredne godine dobiti Hrvatska i Srbija. Ključni faktor za takvu odluku o gradnji robnih kuća jeste stanje ekonomije, stanje kupovne moći. Naš cilj nije doći na tržište u zemlju u kojoj će oni biti skupi. Naša poslovna politika je da ponudimo proizvode i građanima koji imaju dublji džep, ali i onima čija primanja nisu velika. Mi na tržište neke zemlje nećemo doći ako će svima naši proizvodi biti skupi. To nije poslovna politika “Ikee” – kazao je Štefanac.

KOMENTARI