instant fap

Evo zašto je Barcelona tako posebna: Je li moguće da ovako igraju 11-godišnji dječaci (VIDEO)

Za 12 minuta 11-godišnjaci iz Barcelone napravili su više pasove nego li neke premijerligaške ekipe u BiH naprave za čitavih 90 minuta

Barcelona je jednostavno – jedinstvena. Njihov stil igre, toliko je doveden do prefekcije da nekima postaje dosadan. No, bio dosada ili ne, on je nevjerovatan, jednostavno, nemoguće ga je kopirati.

Video klip od 12 minuta koji je pred vama, je možda i najbolje objašnjenje zašto je Barca tako posebna. Pred vama je 12 minuta fudbalske lekcije. Ali ne lekcije koju drže Xavi, Iniesta, Messi… To je fudbalska lekcija koju Barcini 11-godišnjaci drže svojim vršnjacima iz Arsenala, u Barcinom kampu za dječake “La Masia de Can Planes”, u Americi (Kalifornija).

Pas igra dječaka od 11 godina izgleda fascinantno. Kao da se radi o seniorima. Kako je to moguće?  To se mora naučiti, odnosno, to što oni rade mora im neko usaditi, a oni u potpunosti razumjeti, usvojiti i provesti u djelo. Ali, njima je tek 11 godina? Kada su stigli naučiti da se tako postavljaju, da driblaju kada treba, da tako precizno guraju loptu do svog suigrača? Za 12 minuta 11-godišnjaci Barcelone napravili su više pasove nego li neke premijerligaške ekipe u BiH naprave za čitavih 90 minuta.

Uživajte…

 

 

KOMENTARI