instant fap

Evra: Znam po dva gay igrača u svakom klubu, neki su se zbog religije bunili tokom razgovora

Evra: Znam po dva gay igrača u svakom klubu, neki su se zbog religije bunili tokom razgovora

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra tvrdi da su u svakom timu u Engleskoj prisutna makar dva gay nogometaša u što se sam uvjerio.

Evra, koji je devet godina nosio dres Manchester Uniteda i tu osvojio gotovo sve trofeje koji se mogu osvojiti, u razgovoru za Le Parisien govorio je o pojavi gay nogometaša.

Proslavljeni Francuz je u prezentaciji svoje autobiografije otkrio da su u engleskoj Premier ligi organizovane radionice i sastanci u kojima su igračima pričali o homoseksualnosti.

“Kada sam bio u Engleskoj, doveli su nekoga da razgovara sa igračima o homoseksualnosti. Nekoliko mojih kolega žalilo se da je to protiv njihove vjere i tražili su da ih se izbaci iz svlačionice. U tom trenutku rekao sam im da ušute”, rekao je Evra.

Francuz je nakon toga otkrio da su mu igrači često otvarali dušu i priznavali da su gay jer o tome nisu smjeli javno govoriti.

“Igrao sam s gay nogometašima, licem u lice. Otvorili su mi se jer su bili u strahu da to govore naglas. U svakom klubu najmanje dvojica igrača su gayevi. Ali u svijetu nogometa, mislim da je postotak puno veći”, zaključio je Evra.

Podsjetimo, nedavno je Australac Josh Cavallo postao prvi profesionalni gay nogometaš i poručio je da strahuje ukoliko dobije šansu da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

KOMENTARI