instant fap

Evropski san postao noćna mora

Loše smo otvorili revanš i primili bizaran gol u ranoj fazi što je na kraju odlučilo pobjednika. Zeta se svjesno povukla, a mi smo bezuspješno pokušavali doći do pozitivnog rezultata, izjavio je kapiten bordo sastava Sedin Torlak

Fudbaleri Sarajeva završili su nastup u trećem kolu kvalifikacija Evropske lige porazom od Zete sa 1:0 u revanšu na gostovanju u Podgorici.

Rano primljeni gol u uzvratu sa crnogorskom ekipom pokazao se presudnim za eliminaciju koševskog premijerligaša koji nije uspio pogoditi protivničku mrežu. Tako je pobjeda od 2:1 u prvom meču bila nedovoljna i ekipa iz Golubovaca je prošla dalje zbog datog pogotka u gostima. Mada je bordo sastav imao više loptu u svom posjedu i stvorio nekoliko prilika, inicijativa je bila jalova i plasman u play-off ostao je samo san.

Sputao ih pritisak

“Prokockali smo šansu stvorenu izbacivanjem Levskog u mečevima sa lakšim protivnikom. Možda smo mogli riješiti dileme o prolasku u prvoj utakmici na Koševu. Loše smo otvorili revanš i primili bizaran gol u ranoj fazi što je na kraju odlučilo pobjednika. Zeta se svjesno povukla, a mi smo bezuspješno pokušavali doći do pozitivnog rezultata. Nismo imali ni sportske sreće. Izostala je realizacija, a bili smo i  nervozni”, rekao je kapiten koševskog premijerligaša Sedin Torlak.

Izabranici Dragana Jovića nisu psihološki podnijeli teret favorita protiv pulena Radeta Vešovića.

“Potvrdilo se da se teško nosimo sa pritiskom i nabojem, te da nemamo rješenja za zatvorenu igru protivnika. Imali smo fantastičnu podršku navijača u revanšu sa Zetom i osjećali smo se kao da igramo kod kuće. Zbog toga ostaje još veća žal za propuštenim. Život ide dalje i moramo se što prije okrenuti sutrašnjem prvenstvenom gostovanju kod Rudara.”

Stoper Sarajeva svjestan je da je igračima i navijačima teško palo ispadanje od Zete.

“Živjeli smo evropski san koji se pretvorio u noćnu moru. Ipak, važno je da se nismo obrukali u Evropi i da smo ove sezone osvjetlali obraz našeg klupskog fudbala. Obradovali smo simpatizere prolaskom Levskog. Nastup u Evropskoj ligi možemo ocijeniti pozitivnim (uspjesi su zabilježeni protiv malteškog Hiberniansa sa 5:2, 4:4 i bugarskog Levskog 0:1, 3:1, op.a).”

Bez negativnih posljedica

Torlak je izjavio da se nekoliko igrača tima sa Koševa žalilo na povrede poslije revanša sa crnogorskom ekipom.

“Dobio sam udarac u glavu, na kojoj imam otok. Nadam se da ću biti spreman za utakmicu u Prijedoru, te da ispadanje iz Evrope neće negativno uticati na ekipu. Domaće prvenstvo je u toku. Kao i uvijek, Sarajevo se želi boriti za trofeje”, istakao je Torlak.

Vešović: Ovo je ogroman uspjeh

Trener Zete Rade Vešović imao je puno razloga da bude ponosan, jer njegovi puleni od početka jula ruše redom prepreke na međunarodnoj sceni – Pyunik, JJK, pa Sarajevo. “Emocije su nenormalne, bojim se da ne pretjeram. Ovo je ogroman uspjeh, nismo svjesni šta smo napravili. Dobro smo otvorili meč, a moji igrači su prevazišli sebe i pružili 150 odsto. Kao nagrada stigao je plasman u play-off. Tri dana smo pripremali taktiku u miru, u Baru. Imali smo sreću da otvorimo meč sa pogotkom i uspjeli da prođemo dalje. Sarajevo je prepotentno ušlo u meč. Ne znam zbog čega, pa u prvom meču su dali golove iz naših kardinalnih grešaka”, rekao je Vešović.

KOMENTARI