“Faca” dobio otkaz u seriji nakon optužbi za silovanje, povučena i nova reklama

HomeMagazin

“Faca” dobio otkaz u seriji nakon optužbi za silovanje, povučena i nova reklama

Dobar puder za jesenji trend

Glumac Chris Noth, poznat po ulozi Face u seriji “Seks i grad”, u budućnosti neće biti dio CBS-ove drame “The Equalizer” zbog nedavnih optužbi za seksualni napad.”Chris Noth više neće snimati dodatne epizode ‘The Equalizera’, a odluka stupa na snagu odmah”, saopćili su CBS i Universal Television, koji produciraju seriju, u izjavi od ponedjeljka.

Glumac će se ipak pojaviti u još jednoj epizodi serije koja je ranije završila produkciju.

Odluka dolazi četiri dana nakon priče koju je prenio The Hollywood Reporter u kojoj dvije žene optužuju Notha za seksualni napad. Jedna je kazala da ju je glumac seksualno napao 2004. godine u Los Angelesu, dok je druga tvrdila da je napao u stanu u New Yorku 2015. godine.

Noth je demantovao optužbe u izjavi kazavši da su njihove tvrdnje lažne.

“Optužbe protiv mene koje su iznijeli pojedinci koje sam upoznao godinama, čak i decenijama ranije, kategorički su lažne. … Susreti su bili sporazumni. Teško je ne preispitivati tajming izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene”, poručio je.

Nakon objavljivanja priče, Noth je odbačen i kao klijent agencije “A3 Artists Agency”. Reklama koju je snimio za Peloton – objavljena nakon što je njegov lik preminuo u nastavku serije “Seks i grad” također je uklonjena sa društvenih medija ove fitness kompanije.

Dvije žene koje su ga optužile – nisu se poznavale i kontaktirale su The Hollywood Reporter odvojeno, u razmaku od nekoliko mjeseci i obje su koristile pseudonime. Kazale su da je priznanje potaknulo Nothovo pojavljivanje u nastavku popularne serije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0