instant fap

Facebook bag ”zakočio” cio internet!

Facebook bag ”zakočio” cio internet!

Sedmog februara nakon 19 sati mnogi internet korisnici su bez svog znanja preusmeravani na nepostojeću stranu na Facebooku, zbog baga na društvenoj mreži.

Možda ste ovaj bag doživjeli, a možda i niste. Ako jeste, nije samo vaš omiljeni sajt bio pogođen njime. Bili su svi sajtovi koji na strani imaju Facebook Connect, odnosno lajk link, a onda možete da zamislite koliko je to veliki broj sajtova. Ipak, među najpoznatijima, koji su “ispaštali“ zbog Facebook baga, bili su CNN, Huffington Post, ESPN, Gawker, The Washington Post, BuzzFeed, Pepsi i drugi.

Kako prenosi Gizmodo portal, problem je nastao na sajtovima koji su imali aktivan lajk link, pa je Facebook sve te sajtove kada biste kliknuli bilo gdje na njima preusmeracao na nepostojeću ERROR stranicu na Facebook mreži. Jedino rješenje bilo je, a za njega se saznalo tek nakon pošto je stvar popravljena, bilo da se izlogujete iz svog Facebook naloga – kome bi to palo na pamet?!

U Facebooku su, nakon “peglanja“ baga, izdali vrlo kratko saopštenje, u kojem stoji: “U veoma kratkom vremenskom periodu bag je preusmjeravao korisnike sa sajtova koji imaju Facebook Login/lajk dugme na Facebook.com. Brzo smo pronašli rješenje problema”.

Iskreno, niti je rješenje pronađeno brzo, jer je bag trajao gotovo pola sata, niti je ovo normalna pojava – da jedan sajt može da sruši cio internet! I to bukvalno! U tim momentima na inernetu ste mogli samo da se vrtite u krug sa bilo kojim klikom na sajtovima koji su imali Facebook Connect/lajk opciju.

Ovo svakako nije dobro i samo pokazuje koliko je internet, u stvari ranjiv i nezaštićen…

KOMENTARI