instant fap
NaslovnicaMagazin

Facebook će vam dopustiti da utišate najdosadnije prijatelje

Facebook će vam dopustiti da utišate najdosadnije prijatelje

Najpopularnija društvena mreža na svijetu uskoro bi mogla dobiti vrlo bitnu značajku. Uvodi mogućnost utišavanja prikaza materijala odabranih grupa na određeni vremenski period.

Dosadile su vam fotografije i statusi nekoga s godišnjeg odmora dok vi radite po vrućinama? Neka stranica vam news feed zasipa materijalom za kojeg niste zainteresirani, a ne želite ju prestati pratiti? Rješenje tome bi mogla biti posebna Snooze tipka, koja će omogućiti privremeno gašenje prijatelja, stranica i grupa na period od 24 sata, sedam dana ili čak 30 dana, piše tportal.hr.

Na ovaj način Facebook želi spriječiti raspadanje stvorenih mreža, jer nekolicina korisnika bez pardona trajno otprati stranice, grupe i prijatelje kada im određeni sadržaj jednostavno dosadi. Na ovaj način društvena mreža će svima omogućiti kontrolu nad onim što žele vidjeti i osigurati plovidbu manje iritirajućim news feedom.

Čini se kako su opciju prvu dobili neki korisnici Facebooka u SAD-u, a za sada je tek potvrđeno kako je riječ o testu. Društvena mreža već godinama eksperimentira s različitim prikazima feeda za korisnike, a odabrani top materijal nerijetko zna postati iritantan za mnoge, jer vide brdo sadržaja kojeg zapravo ne žele.

Snooze će, u slučaju da se Facebook odluči na globalnu implementaciju, omogućiti smanjivanje buke za korisnike, dok će stranice istovremeno zadržati lajkove (iako će im doseg pasti, jasno).

Opcija Snooze bit će dostupna na istom mjestu gdje su i ostale uz objavljeni materijal. Dovoljno je kliknuti na strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu posta, a vidjet će se nadograđena opcija Unfollow. Ona u sklopu testa donosi ‘Unfollow or Snooze’, a korisnik će njenim odabirom vidjeti opcije koliko dugo se želi osigurati mirniji news feed.

S obzirom da je riječ o testu, nema garancija kako će značajka biti raširenija. Sve umnogočemu ovisi o reakcijama testnih korisnika u SAD-u. U svakom slučaju, bilo bi jako zgodno imati ju na raspolaganju jednog dana.

KOMENTARI