Facebook i Instagram će omogućiti korisnicima skrivanje broja likeova na objavama

HomeTech & Gadgets

Facebook i Instagram će omogućiti korisnicima skrivanje broja likeova na objavama

Grupni videopoziv / Promjene na promjene: Stigla i najtraženija opcija na Facebooku

Instagram, aplikacija za dijeljenje fotografija u vlasništvu Facebooka, pokreće opciju koja korisnicima omogućuje da sakriju broj likeova na objavama, novitet koji će uskoro biti dostupan i na Facebooku. Korisnici Instagrama moći će sakriti broj likeova na svim postovima na svome zidu i na vlastitim postovima. Obje opcije bit će dostupne na Facebooku “u nekoliko idućih tjedana”, priopćio je Instagram u srijedu.

U razgovoru s novinarima, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da je cilj dati ljudima kontrolu nad njihovim iskustvima na aplikaciji. Rekao je da testiranje nove opcije skrivanja likeova nije pokazalo velike promjene što se tiče utjecaja na psihološko stanje korisnika, no dodao je da su korisnici o otme imali podijeljena mišljenja.

Neke korisnike uklanjanje broja likeova živciralo

Likeova, koji su na Instagramu u obliku srca a na Facebooku u obliku palca gore, mogu se koristiti za mjerenje popularnosti postova i za korisnike osobno i za one koji profesionalno generiraju sadržaj te za tvrtke.

Instagram je nedavno provodio testiranja tako što je malom broju globalnih korisnika dao mogućnost biranja između pokazivanja broja likeova i skrivanja. Kompanija je rekla da je to nekim korisnicima bilo korisno, dok je druge živciralo što su izgubili metriku.

O uklanjanju broja likeova priča se već godinama

Mosseri je rekao da nije očekivao da će vidjeti značajnu promjenu u korisničkom iskustvu poslije te promjene. Rekao je da su kreatori sadržaja na društvenim mrežama koji imaju broj pratitelja bili podijeljenog mišljenja, a da su zabrinuti bili manje uhodani kreatori sadržaja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0