instant fap

Fahro READY – Zlatko DEAL

OSTANI ĐUBRE DO KRAJA

Šta radi najveća štetočina, nesposobni naconalista evoluiran u beskrupuloznog pragmatika opterećenog zataškanim korupcijskim aferama koji se danas „lažno“ bori za državu,. Dok su borci i patriote davali živote braneći Republiku Bosni i Hercegovini, Zlatko Lagumdžija je šetao sarajevskim ulicama noseći sliku Josipa Borza Tita i prosipajući priču o bratstvu i jedinstvu. Na principu mir, mir, mir niko nije kriv manipulisao je građanima, te krivim predstavljanjem želio iskriviti sliku stvarnosti. Dok su hrabri šehidi stajali na liniji odbane grada Sarajeva i svoje živote ugradili duboko u temelje ove zemlje, Zlatko je uparlament RBiH nijemo uvlačio naivce.

Naravno, znalo se da će i agresija nad BiH jednog dana proći zato su se i fotelje u parlamentu ostavljale za slučajne prolaznike. O Lagumdžiji, iz dana u dan, stižu sve ružnije riječi. Bahatost, obojena Staljinovim ili Miloševićem šarmom spada u najblaže! Sad smo više razočarani, nego 93 godine jer nas je Zlatko Lagumdžija prepustio u milost i nemilost banjalučkog vandala. Od kako je precjenio rezulatet SDP-a on je BiH doveo u najveću moguću krizu, on je omogućio hrvatoko-srpski savez.

Nikome kao njemu do sada nije pošlo za rukom da isporući Draga Čovića i Ljubića u ruke Milorada Dodika. Očito je ova kriza nastala iz želje da se državom BiH upravlja kao što je to slučaj sa SDP-om. Trenutno za Lagumdžiju nema izlaza, osim da se bavi kupovinom i prodajom tipa: prodajom Desnice Radivojevića i da parama kupuje glasove u parlamentu. U ovom trenutku situacija ne odgovara nikome, Lagumdžija je uspio da prikrije krizom jako bitne stvari to je: ovladavanje policijom, tužilaštvom i prirodnim resursima.

 

BIT ĆE ZANIMLJIVO PRATITI KAKO

ĆE LAGUMDŽIJINA POLITIČKA ELITA SA ČOVIĆEM DILATI

ENERGIJU I DOVESTI GRAĐANE U SITUACIJU DA SKUPO

PLAĆAJU SVOJU VODU OD STRANIH INVESTITORA.

 

Ono što je promaklo javnosti jesu dogovori sporazuma LAGUMDŽIJA-ČOVIĆ,ali otkriveni su mali detalji i to: „delegati u Domu naroda se biraju u skladusa principom teritorijalnih većina što znaći da ćemo i matietničku nepravednost i bit ćemo svedeni u goru poziciju nego nacionalne manjine“. Na ovom primjeru Lagumdžija pokazuje nacionalni radikalizam koji će Bošnjake i Hrvate dovesti na rub opstanka. Ovim sporazumom Lagumdžija- Čović koji podrazumijeva etničko čiščenje učinjeno je, zapravo, ono što je bila želja Radovana Karadžića.

ZATO OVIM PUTEM POZIVAMO LAGUMDŽIJU I ČOVIĆA

DA JAVNOSTI OBJASNE DETALJE OVOG POTPISANOG

SPORAZUMA!

 

Jer, kako Je moguće da za smjenu ministara iz SDA u Parlamentu BiHglasaju svi Srbi i Hrvati. Pitamo se koji je interes srbske opozicije, tehrvatske opozicije i pozicije pa su sa oduševljenjem digli obje ruke da SDA izađe iz vlasti. Kakve su to reforme ujedinile Dušanku Majkić, Dragu Kalabića (SNSD) i Mladena Bosića (SDS) koji se nikada nisu odrekli ideje RadovanaKaradžića? Ovo su reforme koje su navele mnoge članove i nekadašnje visoke dužnosnike SDP-a da napuste Zlaju i okrenu se nekoj novoj ljevici. Takvih je spisak podugačak, i to Nijaz Duraković, nekadašnji predsjednik, Sead Avdić, Gradimir Gojer, Ivo Komšić, Ljubiša Marković, Miro Lazović, koji je bio generalni sekretar, Zlatko Dukić, Muazem Gerin, Mustafa Resić, Sejfudin Tokić, predsjednik Glavnog odbora, Nermin Pećanac, Darko Ružić, Adnan Korić, Emiru Suljagiću… Gdje je Boro Bjelobrk, Šarganović iz Bihaća? Mnogo je tu govorkanja o Željku Komšiću, Ekremu Prošiču ali javnost nakonjena Lagumdžiji o tome šuti.

Bez obzira na sve razlike niko od ovih ljudi nije otišao zato što se neslaže sa programom SDP-a BiH niti zato što želi rušiti ovu državu. Neće vam biti teško zaključiti, dakle, odgovor je jasan. Očito je da se ova vlast ne bavi ni državom ni ekonomijom, kulturu da i ne spominjemo, bavi se isključivo kadrovima i kombinacijama, javnim preduzećima i parlamentarnim većinama, viškomdobiti i manjkom fotelja za podobno članstvo. Nije više nikome čudo što ne znamo šta nas očekuje sljedeće sedmice, jer je na djelu snažna forma uništavanja društva, globalne trgovine, bezvlašća i kriminala.

Narodne novine

KOMENTARI