instant fap

Fascinantan projekt spašavanja maldivskih otoka

Maldivi su najavili planove za luksuzni plutajući golferski kompleks koji će stajati više od 400 miliona eura, a igrači će mu moći pristupiti tunelom koji prolazi ispod mora.

Ovaj je projekt dio plana da se tonući otoci “oporave” mrežom novih, umjetnih, plutajućih, obzirom da su 1.192 maldivska otoka s prosjekom od samo jednog i pol metra iznad razine mora država na najnižoj nadmorskoj razini na svijetu.

U strahu da će mnogi otoci potonuti pod more, maldivska je vlada počela zajednički projekt s holandskom arhitektonskom firmom Dutch Docklands International kako bi izgradila najveći kompleks umjetnih otoka na svijetu. Oni će za morsko dno biti vezani žicama i stupovima što će osigurati tlo koje će biti stabilno čak i za vrijeme najvećih oluja.

Kako bi očuvali morsku floru i faunu arhitekti su se odlučili na izgradnju puno malih otoka koji neće bacati preveliku sjenu na morsko dno, a oni će se izrađivati u Indiji ili na Bliskom istoku kako bi se smanjili troškovi te potom biti dovučeni na finalnu destinaciju na Maldivima, a bit će konstruirani tako da im plivači, ronioci i čak privatne podmornice (koje će se moći iznajmiti) mogu pristupiti i od ispod i tako ući “direktno iz mora u svoje dnevne boravke”.

Direktor firme Paul van de Camp izjavio je: “Rekli smo maldivskom predsjedniku da ih možemo od klimatskih izbjeglica transformirati u klimatske inovatore. A ovaj čitav projekt pritom nimalo neće naštetiti okolišu”.

Prvi dio projekta odnosi se na izgradnju golf terena: “Ovo će biti prvi i jedini plutajući golferski teren na svijetu. A pružat će nevjerovatan pogled na okean sa svake rupe. A do odmarališta ćete se spustiti liftom ispod vode. Kao da ste kapetan Nemo”, ispričao je van de Camp.

Početak izvršavanja projekta zakazan je za kraj ove godine, a za golfere bi trebao biti spreman do kraja 2013. godine.

Predviđeno mjesto za ovaj otok udaljeno je samo pet minuta gliserom od glavnog grada Malea, što će golferima omogućiti i brze posjete glavnom kopnu, prenosi Index. Tvorci tvrde da će se na novim otocima upotrebljavati samo solarna energija, a plan uključuje i čak 43 privatna otoka nazvana Amillarah (maldivska riječ za privatan otok). Svaki od njih imat će vez za jahte, bazen i gomilu palmi da se sačuva privatnost, javlja Daily Mail.

 

KOMENTARI