instant fap

Federalni ministar Šemsudin Dedić na sjednici Vlade FBIH izlobirao 3 važne stvari za Unsko – sanski kanton

Federalni ministar Šemsudin Dedić na sjednici Vlade FBIH izlobirao 3 važne stvari za Unsko – sanski kanton

12.11.2015. godine u Sarajevu je održana 30. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj je utvrćen Nacrt budžeta za 2016. godinu i na kojoj se riješilo još nekoliko važnih stvari za Unsko – sanski kanton.

Ministar Dedić se žestoko borio i na kraju izborio za rješavanje nekoliko veoma važnih problema na našem kantonu.

Naime, radi se o tome da je izlobirao u Vladi Federacije da se u budžet za 2016. godinu uvrsti da seAerodromu Golubić prebaci 2 miliona konvertibilnih maraka kako bi se napravio pravi sportski aerodrom i obnovila prateća oprema.

Ministar se potrudio i izborio da zgrada “CRVENE ZVEZDE” kojaje devastirana i leglo narkomana,a nalazi se u centru Bihaća i pripada vojsci, dodijeli Vladi Unsko – sanskog kantona koja će tu zgradu obnoviti i u njoj napraviti MUZEJ 5. KORPUSA kao podsjetnik na otpor koji je 5. Korpus pružio u odbrani kako našeg kantona, tako i cijele Bosne i Hercegovine.

Pored ove dvije važne stavke koje su riješene u korist ovog kantona, ministar Dedić je predložio i da direktor Agrokomerca u Velikoj Kladuši bude dipl. ecc. Ermin Mujić, sin bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta u Bihaću, a ne bivši ministar Unutrašnjih poslova i sadašnji savjetnik gradonačelnika Bihaća, gospodin Šefik Smlatić kako je i bilo planirano.

Šta drugo reći nego da su kritike portala urodile plodom. Već nekoliko mjeseci svi naši političari koji rade i predstavljaju ovaj kanton u Sarajevu su bili itekako kritikovani da apsolutno ništa ne rade, osim što primaju platu za svoj nerad, ali evo primjeri Ismeta Kurića (A SDA) od prije nekoliko dana i Šemsudina Dedića (SDA) od juče su dokaz da su se probudili iz dubokog sna i počeli raditi.

Iskreno se nadamo da će se i ostali naši političari probuditi i pokazati zašto smo ih birali i omogućili im tolika primanja, a to nam mogu pokazati samo BORBOM ZA OVAJ KANTON i omogućavanjem što više projekata koji će se realizovati na našem kantonu.

KOMENTARI