Fehim Zulić osuđen na 31 godinu zatvora zbog ubistva Seada Hajdarevića

HomeVijestiBiH

Fehim Zulić osuđen na 31 godinu zatvora zbog ubistva Seada Hajdarevića

FBiH: Oko 12.000 nezaposlenih moglo bi dobiti priliku za posao

Fehim Zulić osuđen je na 31 godinu zatvora zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića u Tuzli u novembru 2016. godini.”Kantonalni sud Tuzla je po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu presudu za Zulića (35), nastanjen u Tuzli, i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, kaže se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, u aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. 

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju. 
Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: