instant fap

Fehim Zulić osuđen na 31 godinu zatvora zbog ubistva Seada Hajdarevića

Fehim Zulić osuđen na 31 godinu zatvora zbog ubistva Seada Hajdarevića

Fehim Zulić osuđen je na 31 godinu zatvora zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića u Tuzli u novembru 2016. godini.”Kantonalni sud Tuzla je po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu presudu za Zulića (35), nastanjen u Tuzli, i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, kaže se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, u aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. 

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju. 
Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

KOMENTARI