instant fap

Ferid Kuželj, trener NK Podgrmeč: Zbog loših terena moram mijenjati taktiku

Ferid Kuželj, trener NK Podgrmeč: Zbog loših terena moram mijenjati taktiku

Fudbalski klub Podrmeč u aktualnu sezonu Druge lige Federacije BiH je ušao s velikim ambicijama.

Ipak, nakon pola sezone nisu ispunili vlastita očekivanja, te se ovaj tim nakon 13 kola nalazi na osmom mjestu s 17 osvojenih bodova. SportSport.ba kontaktirao je trenera tima  iz Sanskog Mosta, Ferida Kuželja, koji nam je govorio o protekloj polusezoni, te o očekivanjima od naredne polusezone.

“Mi smo u ovu sezonu ušli s namjerom da budemo među prve tri ekipe na tabeli. No, imali smo ekipu sastavljenu od 7-8 veoma mladih igrača u kojima se vidjelo da im nedostaje iskustva za neki iskorak, no mislim da će to biti dosta bolje naredne polusezone”.

Da li će biti nekih novih pojačanja za nastavak sezone?

“Za sada nismo planirali da se previše pojačavamo, no naravno pokušati ćemo dovesti nekog kvalitetnog igrača, no vjerujem da ovi momci sada imaju znanje i kvalitetu da izbore plasman u gornji dio tabele, te se nadamo da ćemo se naći među pet najboljih ekipa”.

Koliko su vam loši tereni prepreka za bolje rezultate?

“U svim ligama postoje samo dva ili tri kvalitetna terena i to dosta utječe na igru ekipe. Zbog toga moramo obratiti pažnju na formaciju, taktiku i način igre. Teren Podgrmeča je također loš i nadamo se da će uprava kluba uspjeti nešto uraditi po tom pitanju, ali dok se to ne desi na nama je da igramo što bolje i da se trudimo”.

Kome dajete više šanse za ulaz u viši rang takmičenja?

“I Vitez i Travnik su dosta dobre ekipe, no mi smo jedini tim koji je uspio pobijediti Travnik. To je ekipa koja ima tradiciju iza sebe i veliko je ime, te se nadam da će upravo oni uspjeti da izbore ulazak u viši rang takmičenja”.

Da li su se možda na vašim utakmica desile neke nemile scene?

“Kod nas toga nije bilo, no pratio sam situacije u drugim ligama i to se dosta često dešavalo. Zbog toga se nadam da će drugi dio sezone proći u sportskom ambijentu, te da se neće ništa dešavati što bi skrenulo pažnju s fudbala”, rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Ferid Kuželj.

KOMENTARI