instant fap

“Fićo” atrakcija na našim ulicama

“Fićo” atrakcija na našim ulicama

Prava atrakcija na ulicama Sanskog Mosta ovih dana je lijepo uređeni automobil „fićo“, čiji je vlasnik uspješni sanski poduzetnik, vlasnik firme „Vrhpolje promet“, Esad Sinanović.

Prema njegovim riječima, „fiću“ je slučajno pronašao u Bosanskom Petrovcu, te ga otkupio od prijašnjeg vlasnika. „ Došao sam na ideju da vratim život „fići“ i pretvorim ga u naš zaštitni znak. Reakcije su više nego pozitivne, a kolege kažu kako se radi o originalnoj ideji.“, kaže Sinanović za Radio “Sanu”. Ističe kako je automobil proizveden daleke 1975. godine u kragujevačkoj „Zastavi“, a snaga njegovog motora iznosi skromnih 18 kilovata.

fico-sana

Vlasnik kaže kako je motor vozila bio u odličnom stanju, ali da je trebalo dosta popravki oko limarije i šasije koje su bile nagrižene korozijom i zubom vremena. „Trudili smo se da pronađemo što više originalnih dijelova, pa smo ih naručivali iz Srbije. Slobodno mogu reći kako „fićo“ ima barem devedeset posto originalnog izgleda.“, ističe Sinanović. Obzirom na veoma pozitivne reakcije okoline i poslovnih partnera, Sinanović je odlučio da automobil pretvori u zaštitni znak firme i on se već nalazi na njenim promotivnim materijalima.

„Dok se drugi poduzetnici voze u skupim i moćnim atomobilima, ja na poslovne sastanke dolazim „fićom“. Mogu vam reći kako se pokazalo da je to mnogo bolji način promocije, svi dolaze, zapitkuju i zagledaju mog ljubimca.“, kaže ovaj uspješni sanski poduzetnik.

Dodaje kako je u međuvremenu već dobio nekoliko ponuda za prodaju, ali da ih je odbio. „Fićo“ je, kaže, postao brend firme, ali i ljubimac cijele porodice, tako da u ovom trenutku nema cijene za njega, poručuje nasmijani vlasnik.

Zlatan Čekić

KOMENTARI