instant fap

FIFA donirala 600.000 dolara, UEFA 500.000 eura za poplavljena područja BiH

FIFA donirala 600.000 dolara, UEFA 500.000 eura za poplavljena područja BiH

Svjetska (FIFA) i Evropska (UEFA) fudbalska asocijacija donirale su značajan novac za sanaciju fudbalske infrastrukture na područjima Bosne i Hercegovine koja su ugrožena prošlogodišnjim poplavama, javlja Anadolu Agency (AA).

Na aplikaciju Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) iz FIFA-e su pozitivno odgovorili, te su donirali 600.000 američkih dolara. Potvrdan odgovor u sjedište bh. Saveza stigao je i iz UEFA-e, koja pomaže s 500.000 eura.

Jedan u nizu projekata humanitarnog karaktera FS-a BiH bit će realiziran uz posredovanje entitetskih komisija, ali i komisije formirane na nivou državnog Saveza, koju sačinjavaju članovi Izvršnog odbora iz gradova pogođenih poplavama u 2014. godine.

“Angažirali smo i sudske vještake koji će izvršiti procjenu štete, kako bi sve bilo objektivno i transparentno. Sredstva iz FIFA-e i UEFA-e usmjerit ćemo direktno izvođačima radova na stadionima, da bi novac bio isključivo utrošen u obnovu u poplavama uništene infrastrukture”, rekao je za Anadolu Agency Jasmin Baković, generalni sekretar FS-a BiH.

KOMENTARI