instant fap

Figo o odlasku iz Barcelone u Real: Bilo je vrijeme za prelazak na viši nivo

Figo o odlasku iz Barcelone u Real: Bilo je vrijeme za prelazak na viši nivo

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo u intervjuu za Marcu objasnio je zašto je prije gotovo 20 godina kao obožavani igrač Barcelone i vođa ekipe prešao u redove mrskog Real Madrida.”U karijeri sam uvijek stremio većem i boljem. Tako sam iz lisabonskog Sportinga otišao u Barcelonu. Tamo sam bio pet godina, osvojio sve trofeje osim jednog te osjetio kako sam tu dosegnuo limit. Zato je bilo vrijeme za prelazak na viši nivo. Tamo sam želio naći priznanje i poboljšanje na svakom planu. Finansijskom, ali i što se tiče prestiža, imidža i naslova. Sve to pronašao sam u Realu”, rekao je Figo.

Podsjetimo, Florentino Perez je u ljeto 2000. godine platio odštetnu klauzulu u Figovom ugovoru, koja je iznosila tada astronomska 62 miliona eura pa ga Barcelona jednostavno morala pustiti.

Tri mjeseca kasnije vratio se u Barcelonu kao igrač Reala, a s tribina Camp Noua dolijetali su nož, mobiteli, boce, loptice za golf, upaljači i na kraju svinjska glava.

Dočekan je zvižducima i psovkama, a na tribinama su ga dočekale i lutke za seks s njegovim imenom i novim dresom te transparenti s natpisima “izdajnik”, “smeće”, “plaćenik”…

Osim Figa, u historiji je još samo 15 nogometaša prešlo iz Barcelone u Real, a Portugalac je bio zadnji koji je otišao u Madrid uz plaćenu odštetu.

KOMENTARI