instant fap

Fikret Abdić predstavlja Prijedlog za preuzimanje i obnovu “Agrokomerca”

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara “Agrokomerca” iz Velike Kladuše Fikret Abdić održaće u utorak, 31. jula, konferenciju za novinare u Zagrebu.

Abdić će predstaviti Aneks tri – Prijedlog za preuzimanje i obnovu “Agrokomerca”. Aneks tri govori o ulaganjima “Agrokomerca” u privredu Hrvatske, obavezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja.

Ovaj aneks odgovara na pitanja ko je i zašto imao interes skrivati vrijednosti “Agrokomerca”, kao i zašto BiH “ne može” ili “neće” naplatiti ova potraživanja, te na koji je način jedino moguće postojeće resurse staviti u funkciju razvoja BiH i Hrvatske.

Iz Upravnog odbora preduzeća ističu da će Abdić, osim na ova, odgovarati i na druga pitanja proistekla iz dugogodišnje agonije ovog nekadašnjeg bosansko-hercegovačkog “privrednog čuda”.

Konferecija za novinare zakazana je za utorak, 31. jula, u 12.00 časova u dvorani “Akademija” hotela “Palas” u Zagrebu.

Nekadašnji prvi čovek “Agrokomerca” iz Velike Kladuše i član Predsjedništva BiH fikret Abdić pušten je početkom marta na uslovnu slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne – deset godina i devet meseci – zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

(Srna)

KOMENTARI