Film Amanet nakon premijere i u kinima u BiH

Homeinmedia danas

Film Amanet nakon premijere i u kinima u BiH

Adem Smailhodžić, Nuraga iz filma “Amanet”, otkriva kako je nastala scena u kojoj razgovara sa kravom

Priča je ovo o jednom seoskom životu. O svakidašnjim stvarima o kojima se već odavno ne priča. Priča je ovo o onome što smo, možda, zaboravili, ali i dalje negdje ‘gajimo’ u sebi – o tradiciji.  Nekima je probudilo sjećanje na nekadašnji način života, na porodicu, prijatelje a nekima je film i ostvarenje dječačkog sna.

 

Ovo je jedan od rijetkih projekata koji je rađen sa velikim sa ambicijama i  bez velikog budžeta. Ovo je djelo koje je nastalo u čudnim i teškim uvjetima za rad. Budžet smo bili mi koji smo isfinansirali ovaj projekat. Nijednog trenutka nismo željeli odustati od kvaliteta. Odavno nam je trebao film koji će biti jedna razbibriga i koji će se moći gledati sa porodicom.
Raduje me što je već u pretprodaji je prodato preko 1.500 karata u BiH. Raduje me to što mogu reći da je ovaj film u potpunosti u BiH. Nijedan file ovog filma nije izašao iz BiH, i sve smo radili svojim resursima, kaže producent Nevres Softić.

Nakon premijere u Sarajevu, slijede premijere u drugim bh. gradovima: Zavidovićima, Zenici, Kaknju i Busovači. A onda će se distribuirati u kina širom BiH. Već 10. novembra publika će film „Amanet“ moći pogledati i u Kinu Kozara Prijedor i Domu omladine Zvornik.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0