Film ”Bol moje tišine” prikazan u Bosanskom Petrovcu

Homeinmedia danas

Film ”Bol moje tišine” prikazan u Bosanskom Petrovcu

Bol moje tišine u Bihaću

Sinoć je u prepunom Domu kulture u Bosanskom Petrovcu prikazan kratkometražni igrani film Enesa Hotića pod nazivom “Bol moje tišine”, rađen u produkciji Exit Medije.

Projekciji su prisustvovali građani, te učenici osnovnih i srednjih škola, a organizatori događaja bili su, pored petrovačkih škola, Islamska zajednica Bos. Petrovac i glavni imam Medžlisa IZ Bos. Petrovac Mirzet ef. Spahić, Savez bošnjačkih nevladinih organizacija na čelu s Mirsadom ef. Spahićem, dok je medijski sponzor bio Radio Bosanski Petrovac.

Projekciji filma prethodilo je obraćanje organizatora i autora filma publici, a prigodnim tekstom predstavila se i studentica odsjeka Socijalna pedagogija i duhovna skrb Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, Najda Ramić.

Nakon filma, predavanje na temu vršnjačkog nasilja i potrebe za prevencijom, ali i pravovremenim prijavljivanjem istog, održala je mr Dijana Sulejmanović, psihologinja s Univerziteta u Bihaću. Broj prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja u proteklih godinu dana na području USK-a povećao se za 67%, a u periodu od 2013-2017 prijavljeno je 294 djela, odnosno 296 žrtava vršnjačkog nasilja i čak 397 počinilaca iz osnovnih i srednjih škola. Navedeni podaci odnose se samo na prijavljene slučajeve nasilja.

Film je prikazan u okviru projekta ”Stop vršnjačkon nasilju” kojeg implementira Savez bošnjačkih nevladinih organizacija i Exit Media. Pokrovitelj ove promocije je bio ASIKS D.O.O. B. Petrovac.

Realizaciju produkcije kratkometražnog filma ”Bol moje tišine” je pomogla Općina Sanski Most, Savez bošnjačkih nevladinih organizacija, te JU OŠ “Mahala” Sanski Most.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0