instant fap

Film o hvatanju Bin Ladena ozbiljan kandidat za Oscara

FlAGallery
Najnoviji film američke redateljice Kathryn Bigelow, koji prikazuje hvatanje Osame bin Ladena i napad u kojem je poginuo, dobio je oduševljene kritike i ozbiljan je kandidat za Oscara.

viagra prices

2/08/osama_bin_laden.jpg”>

Operacija Bin Laden, kako glasi naslov hrvatskog distributera (Zero Dark Thirty na engleskom, prema trenutku kad je napad na Bin Ladena trebao početi), počet će se prikazivati u siječnju u Sjevernoj Americi i Europi, ali i ograničeno u Los Angelesu u prosincu kako bi imao uvjete za odabir za nadolazeće Oscare, čija dodjela je predviđena za 26. veljače.

Kathryn Bigelow, čiji je film Narednik James osvojio 2010. Oscara za najbolji film, čime je postala prva žena koja je dobila pozlaćeni kipić za najbolju režiju, na raspolaganju je imala brojne klasificirane dokumente za film o Bin Ladenu, započet puno prije smrti šefa Al Qa'ide.

Film se usredotočuje na analitičarku CIA-e, u tumačenju Jessice Chastain, koja je odigrala odlučnu ulogu u hvatanju i smrti Bin Ladena u svibnju 2011., u izvedbi elitne postrojbe američke mornarice.

‘Zero Dark Thirty’ možda je najimpresivniji film Bigelow i bez sumnje najosobniji, napisao je Hollywood Reporter nakon nedavne projekcije.

Za Variety film je puno ambiciozniji od ‘Narednika Jamesa’ ali puno manje napet, pozdravljajući činjenicu da izbjegava gotovo sve klišeje koje očekujemo od holivudske obrade takve teme.

Los Angeles Times piše da film ulazi izravno na peto mjesto njegova poretka prognoza za Oscara za najbolji film.

Časopis Entertainment Weekly predviđa nominacije u kategorijama najboljeg filma, režije, scenarija i glavne glumice Jessice Chastain, prošle godine nominirane za sporednu ulogu u Tajnom životu kućnih pomoćnica.

KOMENTARI