instant fap

Film “Pucanj u dušu” ranio publiku do suza i boli

Film “Pucanj u dušu” ranio publiku do suza i boli

Premijernim prikazivanjem dokumentarno-igrani film “Pucanj u dušu”, autora Enesa Hotića, koji govori o žrtvama silovanja u proteklom ratu, sinoć je u Narodnom pozorištu Mostar ranio sve gledatelje, a većina njih su sa suzama u očima nakon odgledanog filma samo kratko mogli komentirati “strašno” i “ne daj Bože nikome”.

Film svjedoči o seksualnom nasilju nad ženama i muškarcima tokom rata u BiH, a cilj mu je da ukaže na užasne zločine počinjene s genocidnom namjerom mentalnog i fizičkog uništenja jedne nacionalne grupe.

mostar film1

Kako je istaknuto večeras, najmanje 61 dijete je rođeno kao plod seksualnog nasilja i većina te djece još uvijek ne zna istinu o svom porijeklu.

Kažnjavanje jednog broja počinilaca nije dovoljno za istinu, pravdu, pomirenje i bolju budućnost ali je, u svakom slučaju, jedan korak međunarodne pravde ka boljem sutra za generacije koje dolaze, istaknuto je.

mostar film2

Film “Pucanj u dušu“ je dio kampanje “Filmom za ljudska prava”, koji zajednički realiziraju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe. Cilj projekta je podizanje svijesti društva o posljedicama i poteškoćama žrtava, svjedoka i preživjelih različitih zlostavljanja koja su počinjena tokom rata u BiH.

Film je već promovisan u više gradova u BiH.

 

KOMENTARI