instant fap

Finalna utakmica kantonalnog kupa

Na adresu Nogometnog kluba Podgrmeč stigao je zvanični dopis od strane Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona o datumu i mjestu odigravanja finalne utakmice Kup-a USK-a za 2012.godinu.

Utakmica će se odigrati u subotu 28. jula s početkom u 18 sati na stadionu NK „Krajišnik“ u Velikoj Kladuši. Protivnik sanskim nogometašima u finalnoj utakmici kantonalnog kupa je momčad „Krajine“ iz Cazina. Inače, ranije je bilo najavljeno da će se finale Kup-a USK  odigrati 20. juna, u Vrnograču kod Velike Kladuše, ali je ova utakmica odgođena za 28. juli, te je naknadno određeno da se finalna utakmica odigra u istom gradu ali na stadionu NK „Krajišnik“. Oba tima trenutno su posvećena trenažnom procesu i pripremama za utakmice koje ih očekuju u prvenstvu Prve lige Federacije BiH, koje počinje 11. augusta.

Tako će i za „Podgrmeč“ i „Krajinu“ utakmica dobro doći za provjeru igrača pred nastupajuće teške prvenstvene okršaje. Nogometaši sanskog prvoligaša vrijedno rade i do sada su odigrali dvije kontrolne utakmice. Kako saznajemo, u redovima Podgrmeča vlada pozitivna klima i u ovim okolnostima i uslovima dat će maksimum da dođu do pehara Kup-a USK-a za 2012.godinu. Ulaskom u finale Kup-a USK,  „Podgrmeč“ je objezbjedio i plasman među 32 ekipe na prostoru Federacije BiH. Istog dana, na igralištu NK „Krajišnik“ u Velikoj Kladuši, sa početkom u 16 sati odigraće se i finalna utakmica Kup-a USK u konkurenciji juniora, u kojoj se sastaju OFK „Krajina“ i NK „Ključ“.

KOMENTARI