instant fap

Firma Vrhpolje Promet: Svjetske brendove dovode u Sanski Most

Firma Vrhpolje Promet: Svjetske brendove dovode u Sanski Most

Firma Vrhpolje Promet osnovana je davne 1987. godine, sa sjedištem u Sanskom Mostu.

Firma se bavi nabavkom opreme za centralno grijanje, elektromaterijala i hidranske opreme, koju nakon toga plasiraju na domaće, ali i na brojna strana tržišta.

Otvorenje poslovnica

– Nastojimo sve svjetske brendove dovesti u Sanski Most, a naša firma se bavi veleprodajom i maloprodajom opreme za grijanje.  Posjedujemo četiri vlastite maloprodaje u Kozarcu, Ključu, Cazinu i Sanskom Mostu, kazao je  vlasnik firme Esad Sinanović.

Trude se da djeluju na području cijele BiH, kao i susjednih zemalja, a zastupaju 46 tvornica.

Iz svog asortimana izdvajaju program Centrometal kotlova na pelet i cjelokupni asortiman njemačkih pumpi, ventili Heimeier, antifriz Heizung, ex-posude Heizung tank, korado radijatori, blowair kaloliferi, tehno-šped hidranti, te mnoge druge sisteme.

– U ovom trenutku dobar dio BiH i regije uzima kod nas antifriz za grijanje, toplovodne kalolifere, Halm pumpe, foliju za podno grijanje, fragmat stiropor za podno grijanje i ostalo, dodao je Sinanović.

Novo u ponudi ove firme su rešetke, hidrantska oprema, oprema za dimnjake, kao i elektronske Halm pumpe za grijanje nove generacije A klase.

– Od novih proizvoda na tržište BiH smo plasirali nove ventilatore za kuhinje i kupatila, a Halm pumpa je njemački brend čiji smo mi zastupnici za BiH, a koje izvozimo i na tržište Kosova i Makedonije. Bitno je istaći da ove pumpe rade sa tri brzine, a omjer reklamacija na godišnjem nivou je 0,4 posto, što je dobar rezultat na dozvoljenih pet posto za EU standarde, kazao je Sinanović.

Ova firma pruža svu servisnu podršku i, što je najbitnije, jedini su uvoznik ovih pumpi na tržištu BiH.

– Prodaja Halm pumpi dobro se pokazala pa je tako prodajemo kao pumpu za prvu ugradnju proizvođačima kotlova, pumpnih stanica i elektroblokova, a što je najvažnije cijena je jeftinija za 20-60 posto od konkurencije, istakao je Sinanović.

Učešće na međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta

Izvoze i alu-foliju u Sloveniju i Hrvatsku, kalolifere u Crnu Goru, ex-posude u Hrvatsku, a kako nam je kazao Sinanović, 20 posto ukupne prodaje čini izvoz, sa tendencijom rasta.

 

KOMENTARI