instant fap
NaslovnicaUncategorized

Ford GT40 iz filma “Ford v Ferrari” ide na aukciju

Ford GT40 iz filma “Ford v Ferrari” ide na aukciju

Jedan automobil korišten za snimanje filma “Ford v Ferrari” bit će prodan na aukciji.

Film “Ford v Ferrari” u kinima se pojavio 2019. godine, a osvojio je dva Oscara. Radi se o strastvenoj i uzbudljivoj drami o bitki između Forda i Ferrarija na utrci 24 sata Le Mansa krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a sada imućni fanovi mogu posjedovati jedan od korištenih automobila.

Zapravo, radi se o jednoj od šest replika Forda GT40 korištenih tokom snimanja filma, a automobil će biti prodan na aukciji u septembru.

Ovaj automobil je nosio broj 3 Dana Gurneyja u sceni utrke 24 sata Le Mansa, a potom i broj 88 Williama Wondera za scenu utrke 24 sata Le Mansa. Radi se o jednom od šest automobila koje je napravila kompanija Race Cars Replicas u Michiganu za potrebe snimanja filma. Replike imaju precizne specifikacije Forda GT40 iz 1966. godine, a također je jedini automobil s brojem šasije što znači da se može registrovati i voziti javnim cestama.

Na fotografijama se vidi automobil crvenkasto-narandžaste boje sa zletnim felgama i naljepnicama karakterističnim za trkaće automobile. Unutrašnjost je ogoljena i urađena u crnoj boji, upravljač je na desnoj strani, a ručica mjenjača postavljena između vozača i vrata.

Automobil pokreće 5,7-litarski V8 motor uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem preko kojeg se snaga prenosi na stražnje točkove. Brojke o snazi nisu otkrivene, ali bi trebale biti impresivne.

KOMENTARI