instant fap
NaslovnicaMagazin

Ford Puma: Otkriven kompaktni crossover koji je ponio ime nekadašnjeg malog coupea

Ford Puma: Otkriven kompaktni crossover koji je ponio ime nekadašnjeg malog coupea

Kada početkom naredne godine na europska tržište dođe Ford Puma, ovaj model neće imati ništa zajedničko sa istoimenim kompaktnim coupeom na prijelazu dva milenijuma (1997-2002).

Nova Puma je kompaktni crossover dužine 4,19 metara i visine 1,54 metra, postavljen na modificiranu platformu Fieste.

Novina u motornoj paleti je 1.0 litarski trocilindrični Ecoboost u kombinaciji sa 48-voltnom baterijom – Mildhybrid pogonski sistem koji razvija 155 KS.  Na startu prodaje bit će dostupan i trocilindrični benzinski motor snage 125 “konja”, dok se kasnije očekuje jednako snažni 1,5 litarski dizel.

puma_02.jpg - undefined
Foto: Ford

Zapreminom od 456 litara, prtljažnik Pume je najveći u klasi, a tu je i standardni “Ford MegaBox”, fleksibilni podni pretinac kapaciteta do 80 litara. 

Puma je dostupna u četiri nivoa opreme – Titanium, Titanium X, ST-Line i ST-Line X. Tako Ford Puma Titanium X nudi, između ostalog, 18-inčne aluminijske naplatke, kromirani vanjski i unutrašnji drvene dekoracije. 

puma_09.jpg - undefined
Foto: Ford

ST-Line X nudi sportsko ogibljenje i vizuelno sportski usklađen enterijer kao i 12,3-inčni digitalni instrument panel koji pokriva cijeli spektar boja. Sve verzije dolaze standardno sa Ford Pass-Connect modemom koji pretvara automobil u mobilni Wi-Fi hotspot za do deset elektronskih uređaja. 

Po prvi put u jednom od svojih B-segment modela, Ford nudi kameru za vožnju unazad sa tehnologijom split-view koja prenosi sliku od 180 stepeni do ekrana osjetljivog na dodir. Novi Ford Puma izrađivat će se u Rumuniji.

KOMENTARI