instant fap

Foto: Javna rasvjeta u Krkojevcima

Foto: Javna rasvjeta u Krkojevcima

IMG_9453_resize

Jučer je u prisustvu velikog broja mještana i lokalnih čelnika puštena u upotrebu javna rasvjeta. Vrijednost radova na ovom projektu je 15.000 KM, a u financiranju su učestvovali mještani i JU Komunalni općinski fond.

Radove je izvodila firma „Elektromontaža“ doo Ključ, i završeni su u predviđenom roku. Projektom osvjetljenja i raskrsnice na ulazu u ovo naselje omogućena je veća sigurnost učenika koji iz ovog naselja svakodnevno pohađaju školu. Sa lokalnim čelnicima na ovom svečanom skupu dogovoren je nastavak radova u ulicama i sokacima koji se naslanjaju na glavnu cestu kroz Krkojevce.

IMG_9442_resizeNačelnik općine Sanski Most Mustafa Avdagić je istakao objektivno skromnije mogućnosti podrške projektima infrastrukture u ovoj godini, ali će u svakom slučaju kao načelnik dati podršku rješenju statusa zemljišta za dječje sportsko igralište u ovom naselju. Poslanik u Parlamentu federacije Asim Kamber je istakao učešće SDA u ovoj prvoj fazi elektrifikacije i obećao konkretnu financijsku podršku članova SDA i u slijedećoj fazi. „I ovaj projekat je dokaz da jedinstveni možemo napraviti stvarne promjene ambijenta u kome živimo“, istakao je Kamber.

Mještani su pred lokalne čelnike istakli i zahtjev rekonstrukcije lokalnog puta, a svi su se složili da se kratkotrajnim popunjavanjem udarnih rupa ne postiže dugoročno rješenje. „Za ovaj projekat sanacije puta pokušat ćemo osigurati i podršku viših nivoa vlasti“, istakao je ministar u Vladi USK-a brigadir Senad Kljajić.

IMG_9464_resizeMinistar Kljajić je prisutnima čestitao da su u teškom vremenu ipak uspjeli skupiti značajna sredstva za realizaciju projekta rasvjete. Kljajić je na kraju svečano u pogon pustio završeni projekat elektrifikacije u Krkojevcima.

IMG_9467_resize IMG_9470_resize IMG_9476_resize IMG_9472_resize IMG_9473_resize IMG_9475_resize

KOMENTARI