instant fap

FUDBALSKI BISERI: Brat i sestra Makalić nastupaju za isti klub

FUDBALSKI BISERI: Brat i sestra Makalić nastupaju za isti klub

Donosimo Vam donosimo priču o bratu i sestri koji nastupaju u istom timu.

Salmin je rođen 06. Aprila, 2006. godine u Ried im Innkreis. Nedaleko od svog rodnog grada je napravio prve fudbalske korake, sa šest godina u SV Hohenzell. Salminovi roditelji su porijeklom iz Kalesije.

Od 2017. godine nastupa za SV Ried, a također nastupa i za LAZ (Landesausbildungzentrum Ried), te za reprezentaciju Gornje Austrije (Auswahl Oberösterreich). Prije nego je potpisao za SV Ried, bio je na probi u RB Salzburg, ali se u dogovoru sa svojim roditeljima za ekipu Ried-a, a od naredne godine će nastupati za Akademiju.

Krasi ga sjajna preglednost igre, fizička spremnost. Visok je 173 cm, a igra na poziciji odbrane. Veliki je fan Juventusa, a uzori su mu braća Ervin i Denis Omić, mladi fudbaleri također bh. porijekla koji su karijeru počeli u klubu u kojem Salmin trenutno nastupa.

Osvojio je mnoge nagrade i priznanja, a mi ćemo izdvojiti 1. mjesto i osvajanje Coca Cola Cup-a Gornje Austrije.

Osim Salmina u porodici Makalić imaju i mladu i talentovanu fudbalerku. Sestra Emira također igra za SV Ried i reprezentaciju Gornje Austrije. Nastupa sa čak tri godine starijim djevojčicama. Prva i jedina je djevojčica u klubu SV Ried. Također kao i njen brat igra na poziciji odbrane.

(Jusuf Rujanac/bhtalents.net)

KOMENTARI