instant fap
NaslovnicaMagazin

Fury: Ako se Engleska umiješa u rat u Ukrajini, ja ću se prvi prijaviti u vojsku

Fury: Ako se Engleska umiješa u rat u Ukrajini, ja ću se prvi prijaviti u vojsku

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury kaže da će biti prvi koji će se prijaviti u vojsku i otići u rat protiv Rusije ukoliko se Engleska ili Amerika umiješaju u sukob u Ukrajini, a kao odgovor na pitanje braći Vladimiru i Vitaliju Kličku te Oleksandru Usiku.

Spomenuti Ukrajinci su se prijavili u tamošnju vojsku kako bi branili domovinu dok traje invazija Rusije, a na pitanje novinara šta misli o njima i kakav je njegov generalni stav po tom pitanju, Fury je rekao da bi on bio prvi koji bi se pridružio ratu ukoliko se njegova država umiješa.

“Ja ću biti prvi koji će se prijaviti u vojsku ako se Engleska ili Amerika umiješaju u rat. Bit ću prvi u redu za taj posao. Moj otac će se također priključiti i svi naši momci. Ako živiš u toj državi, brani je, to imam za reći”, rekao je Fury te je tom prilikom dobio i pljesak pojedinih novinara.

Fury je prošle godine odbranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je u borbi za WBC-ov pojas, u T-Mobile Areni u Las Vegasu, ponovo nokautirao Wildera u 11. rundi.

Već dugo se priča o potencijalnoj borbi Furyja i Whytea za WBC-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a meč je nedavno konačno potvrđen. Spektakl je zakazan za 23. april, što je prilično brzo jer se odgovor Whytea dugo čekao, a borce će ugostiti stadion Wembley.

KOMENTARI