instant fap

“Galaja” nastavlja sa uspjesima

“Galaja” nastavlja sa uspjesima

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta ponovo su ostvarili dobar rezultat na međunarodnoj sceni. Mladi sanski sportisti su osvojili četiri medalje, po dvije srebrne i bronzane, u Kutini na 16.Internacionalnom Kickboxing Cupu ‘Kutina 2014’.

26618_364284396986274_1576269662_n

 

Uspjeh se može smatrati i velikim kada se uzme podatak da je na ovom velikom sportskom događaju u susjednoj Hrvatskoj nastupio 351 takmičar iz 51 kluba iz Slovenije, Bosne i Hercegovina, Bugarske i Hrvatske .

Srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji za „Galaju“ je osvojio Ajdin Fazlić u disciplini light contact kategorija do 84 kg, dok je Ajdin Musić bronzanu medalju osvojio u juniorskoj konkurenciji u disciplini light contact kategorija – 74 kgJuniorka Indira Fazlić na ovom velikom takmičenju se okrila sa dvije madalje u kategoriji – 55 kg.Srebrnu medalju je osvojila i disciplini light contact, dok je disciplini semi coctact osvojla bronzanu medalju. Sljedeće takmićenje na kojem će nastupiti članovi Galaje je Internacinalni kickboximg kup koji će se u narednu subotu održati u Prnjavoru.

KOMENTARI