instant fap
NaslovnicaSport

Galliani spreman za pregovore, Džeko na meti Milana

Galliani spreman za pregovore, Džeko na meti Milana

Prema pisanju italijanskog portala ilsussidiario.net, Milan bi u narednoj sezoni mogao pojačati napad sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom

 

 

 

 

Prema pisanju italijanskog portala ilsussidiario.net, Milan bi u narednoj sezoni mogao pojačati napad sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom.

Nakon što su se pojavile špekulacije da bi Zlatan Ibrahimović mogao preći u madridski Real na kraju sezone, što je on ipak demantovao, Rossoneri su ipak spremni potražiti dugoročnu zamjenu za švedskog fudbalera.

Ibrahimović će ove godine proslaviti 31. rođendan i u završnoj je fazi svoje fudbalske karijere, što znači da bi Milan jedino na kraju ove ili eventualno naredne sezone, mogao uzeti neki novac njegovom prodajom, a u tome slučaju kao nasljednik se spominje Edin Džeko.

Naš reprezentativni napadač je postigao 18 golova za Manchester City u ovoj sezoni, od toga 13 u prvenstvu, ali Roberto Mancini mu daje sve manje prostora za igru i vjeruje se da će Dijamant na kraju sezone napustiti Etihad stadion.

Milan je još ranije pokazaivao interesovanje za Džeku, ali Wolfsburg je tražio mnogo novca, pa do realizacije transfera nije došlo. Ipak, čini se da je Adriano Galliani spreman za novi pokušaj i pregovore i Milan bi možda mogao iskoristiti ovu situaciju, da konačno dobije Dijamanta.

KOMENTARI