instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Garminovi novi pametni satovi imaju ekran osjetljiv na dodir i svjetiljku

Garminovi novi pametni satovi imaju ekran osjetljiv na dodir i svjetiljku

Oni koji žele Garminov sat za svoje avanture vjerovatno će razmisliti o Fenix seriji, a riječ je o premium multisportskim GPS pametnim satovima koji su značajno napredovali u posljednjih deset godina. Novi modeli donose i nove “trikove”.

Novost je da Fenix 7 serija sada ima ekrane osjetljive na dodir. Možda je čudno što ih nisu imali dosad, no korištenje ovakvih uređaja na otvorenom znači i izlaganje različitim faktorima, znoju, vremenskim uvjezima, stalnom pokretu i korištenju s rukavicama. Zbog toga ekran osjetljiv na dodir mogu biti nepraktični, no iz Garmina poručuju da to neće biti slučaj te da će novi satovi biti itekako upotrebljivi u “aktivnim uvjetima”. Iako Garminove serije Venu i vivoactive već imaju ekrane osjetljive na dodir, ova karakteristika je nova u seriji Fenix.

Druga novost je multi-LED flashlight, odnosno svjetiljka, koja će biti korisna tokom kampovanja ili tokom ranog jutarnjeg, odnosno kasnog noćnog trčanja. Njena upotreba je višestruka, a može se iskoristiti za signalizaciju biciklistima i vozačima. Fenix dolazi u tri modela, odnosno u tri veličine, 7S/7 i premium 7X veličine 42, 47 i 51 mm.

Svi modeli imaju opciju solarnog punjenja, a Garmin tvrdi da novo kućište posjeduje veću površinu ekrana koja bi mogla biti dvostruko efikasnija u prikupljanju solarne energije u odnosu na Fenix 6 liniju. Stoga bi sat mogao s jednim punjenjem “izdržati” do pet sedmica, što je prilično impresivno za ovaj tip uređaja.

Fenix serija donosi i nove naprednije modove za trening koji se pridružuju mnoštvu postojećih. Cijena se kreće od 700 dolara ka više.

KOMENTARI