instant fap

Gavrić cinkari mafiju za azil u Južnoafričkoj Republici

Gavrić zauzvrat očekuje dobijanje azila i odluku da neće biti deportovan u Srbiju. O tome će, ipak, južnoafričke vlasti odlučiti tek kada im Gavrić ispriča sve što zna.

Dobrosav Gavrić (38), koji se nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, postao je svjedok saradnik u Južnoafričkoj Republici u procesu protiv pripadnika kartela ubijenog Cyrila Beekae.
Obavještajne službe Južnoafričke Republike prikupljaju informacije o vrhu organizovanog kriminala u Cape Townu od Gavrića, jer smatraju da ima brojna saznanja i da njegova svjedočenja mogu da budu ključni dokaz u procesima koji se vode protiv uhapšenih članova kartela, piše beogradski Blic na internet sajtu.

Gavrić zauzvrat očekuje dobijanje azila i odluku da neće biti deportovan u Srbiju. O tome će, ipak, južnoafričke vlasti odlučiti tek kada im Gavrić ispriča sve što zna.

Sagovornik Blica rekao je da je Gavrić ključni svjedok i u hapšenju ubice Cyrila Beekae, jer je jedini vidio napadača koji je automobilu prišao na motoru i ispalio rafal.

“Gavrić i Beeka su bili prijatelji i dobro su se poznavali. To znaju i obavještajne strukture u Cape Townu. On je bio prisutan kad je Beeka ubijen i predstavlja važnog svjedoka za državu, a s druge strane, može da posvjedoči i o poslovima Beekae”, rekao je izvor lista.

Ukoliko Južnoafrička Republika odobri azil Gavriću, optužbe za prevaru će biti odbačene, kao i odluka o deportaciji u Srbiju.

On je bio član obezbjeđenja Cyrila Beekae koji je ubijen u martu 2011. godine. Prilikom obračuna bandi ranjen je Gavrić, kod koga je tada pronađeno pet grama kokaina i čiji je identitet otkrila policija.

Gavrić, koga u Srbiji čeka kazna od 35 godina zatvora, do tada se skrivao pod lažnim imenom Saša Kovačević, na čija je dokumenta i ušao u Cape Town 2008.

Blic prenosi da je sud u Cape Townu danas saopštio da je ponovo odbio Gavrićev zahtjev za azil, nakon što je to već jednom učinio u februaru.

Tužilac Dave Damerell izjavio je da bi trebalo odmah nastaviti sa saslušanjem Gavrića i odlučivanjem o njegovom izručenju. Gavrićev branilac Juan Smuts zatražio je odgađanje saslušanja i nastavka suđenja zbog lažnog predstavljanja, kako bi optuženi uložio žalbu na novo odbijanje azila.

Suđenje će biti nastavljeno 15. januara.

KOMENTARI