instant fap

Gazda pretukao gosta koji je naručio ”tursku kafu”

Gazda kafića A.M. optužen za nanošenje teških tjelesnih povrede iz mržnje. On je gosta, koji je naručio tursku kafu, pretukao i izbacio iz kafića, uz objašnjenje da ‘ide u Tursku ako hoće da je pije’ i da je to hrvatska, a ne turska kafana.

Osnovni sud distrikta Brčko potvrdio je optužnicu kojom se muškarac, čiji su inicijali A.M. tereti za nanošenje teške tjelesne povrede iz mržnje.

Optuženi A.M. se tereti da je 22. marta u hrvatskom selu Gornji Zovik, kod Brčkog, zabranio konobarici u ugostiteljskom objektu da usluži gosta K.S, koji naručio “pivo i tursku kafu”.

Optuženi je rekao da konobarica neće praviti tursku kafu i da K.S. ide u Tursku ako hoće da je pije. Zatim ga je istjerivao napolje govoreći da je to hrvatska, a ne turska kafana, saopšteno je iz Pravosudne komisije.

U saopštenju se navodi da je A.M., očigledno motivisan predrasudama i razlikama vezanim za nacionalno porekloi jezik koji je koristio oštećeni, prišao K.S. i pesnicama ga više puta udario u prsa i tako oborio na pod.

Tu ga je, kako se dalje navodi, nastavio udarati nogama po cijelom tijelu i pri tom mu je slomio obje potkoljenične kosti lijeve noge.

“Oštećeni je nakon toga ispuzao iz kafane i pri tom je čuo optuženog kako komentariše da oštećenom nije ništa, psujući mu balijsku majku i komentarišući `neka umre`”, navedi se u saopštenju.

Pravosudna komisija distrikta napominje da je riječ o prvoj optužnicipodignutoj zbog krivičnog djela iz mržnje, nakon što je Krivični zakon distrikta od 30. juna 2010. godine propisao ovakva krivična djela.

 

 

(smedia)

 

KOMENTARI