instant fap

Gazzetta dello Sport piše kako Roma želi smanjiti platu Džeki

Gazzetta dello Sport piše kako Roma želi smanjiti platu Džeki

Talijanski sportski list Gazzetta dello Sport donosi informaciju kako je Roma odlučila šta uraditi sa Edinom Džekom (34).

Ako im je vjerovati Roma će svom kapitenu i najboljem igraču ponuditi novi ugovor sa trajanjem do 2023. godine, ali će Džeko morati pristati na manju platu.

On trenutno sa bonusima zarađuje preko 6 miliona eura godišnje, što je u Romi najveća plata, a postojeći ugovor mu važi do 2022. godine.

Edin je emotivno vezan za Romu i već je prošle i pretprošle godine odbio preći u Chelsea i Inter iako ga je klub pristao prodati, no pitanje je da li će ovo biti uslovi koji će ga zadovoljiti.

Ove godine za njegov transfer pokazali su interes Inter, Milan i Juventus, s tim da je Inter bio najozbiljniji u nakani da ga dovedu.

Džeko je u 34. godini života u sezoni zabio čak 19 golova i 14 puta asistirao. Ima kontinuitet sezonama pa nije ni čudo da ja na radaru najvećih klubova.

Roma će naredne sezone igrati u Europa Ligi, a sa ovakvom ekipom, a uz izuzetno jake Juve, Inter, Atalantu, Milan i Lazio, o borbi za neki trofej u Italiji mogu samo sanjati.

U Romi se očekuje i promjena vlasnika, a navodno novi vlasnici imaju plan da Roma postane klub koji će razvijati mlađe superigrače i prodavati ih najjačim klubovima, kako to danas radi npr. Porto.

KOMENTARI