Gdje se jede najbolji burek u Sanskom Mostu?

Homeinmedia danas

Gdje se jede najbolji burek u Sanskom Mostu?

Sedam jako dobrih razloga da jedete više zobenih pahuljica

Kad dođeš u Sanu, moraš probati burek kod Hašima! Ta mi preporuka, ma čak i naredba dragih prijatelja koji su u tom mjestu pronašli dom, stoji na popisu planova već godinama. Tijekom tih godina Hašimov burek je postao gotovo slavan, o njemu su pisali praktički svi važni mediji. Tajna lokalaca postala je javna i nacionalna. 

Simpatičnog interijera i klasične, ne prevelike terase, ničim ne odaje da je riječ o ugostiteljskom objektu o kojem su već ispisani hvalospjevi gurmana.

Došlo je vrijeme da ga i mi kušamo, a pred nama su se našli i onaj od sira i onaj od mesa. U besmislene rasprave o tome je li burek od sira zaista burek ne želi uplitati, samo će kratko odmahnuti rukom i podsjetiti da je ovo jelo u Bosnu stiglo iz osmanskih zemalja gdje se definitivno nije pripremalo samo s mesom. Uz burek nam je poslužio domaći jogurt od punomasnog mlijeka, gust i osvježavajuć, koji je savršeno pratio hrskavo tijesto i mirisni nadjev.

Dok mi uživamo u toplom bureku i domaćem jogurtu, terasa je puna ljudi koji zadovoljno mljackaju, kupci dolaze i odlaze. A sad vas pitamo, gdje je najbolji burek u našem gradu?

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0