instant fap

Gdje su i šta rade seks simboli bivše Jugoslavije

Gdje su i šta rade seks simboli bivše Jugoslavije

Beogradski Blic objavio je priču o nekadašnjim seks simbolima bivše Jugoslavije. Beba Lončar, Savina Geršak, Bernarda Marovt, Ana Saso… One su bile neke od najlepših žena bivše države , mamile su uzdahe muškaraca iz svih republika, a danas to isto čine sjećanja na njih iz mlađih dana.

Bernarda Marovt

Slovenka Bernarda Marovt ostavljala je Jugoslaviju bez daha. Najprije je po­sta­la mis “Starta” i “Pent­hausa”, a potom i mis Ju­go­sla­vi­je, 1983. godine. Neki smatraju da je upravo ona od svih misica iz SFRJ najbolje unovčila ovu titulu, postavši jedna od najpoznatijih manekenki svijeta osamdesetih godina prošlog stoljeća.  Navodno je dnevno snimajući reklame zarađivala i po 3.000 dolara. Danas živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gdje ima modnu agenciju “Berni model”.

Olivera Katarina

Žena oko koje su se muškarci bukvalno tukli, glumica koja se proslavila filmom “Skupljači perja” iz 1967, pjevačica za kojom su ludjeli i u inostranstvu – svojevremeno je održala 72 uzastopna koncerta u pariskoj “Olimpiji”, pjevala u Kanu, New Yorku i Berlinu, slušali su je Salvadora Dalija, Ani Žirardo, Širli Meklejn, Akiro Kurosava, Alen Delon, Žilber Beko. Posljednjih godina pojavila se u jednom filmu “Čarlston za Ognjenku”, a nedavnom je dospjela u centar srbijanske javnosti kada je dobila nacionalnu penziju…

Beba Lončar

Bila je jedna od najčuvenijih ljepotica bivše Jugoslavije i jedna od naših najuspješnijih glumica u inostranstvu. Film “Ljubav i moda”, koji je snimljen prije pet decenija, bio je prekretnica u njenom životu i učinio da čuvenu Sonju niko ne zaboravi. Beba (70) danas živi u Beogradu izvan javnog života.

“Sada sam u penziji, živim mirno i povučeno na Dorćolu. Nadam se da sam i zdrava, što je najvažnije. Sretna sam što se ljudi ponekad sete nas, takozvanih muvi starova” izjavila je Beba.

Sa današnje distance, kaže, današnje vrijeme i ono prije pola vijeka ne može da se poredi, osim što joj je u sjećanju ostalo da je bilo mnogo lijepo.

“Mogućnosti tada nisu bile velike jer je bilo ili jesi ili nisi lep. Mi smo bile prirodne jer smo tada jedva imale za maskaru, a kamoli za nešto više. Naše je bilo da budemo autentične, što danas nije slučaj jer devojke liče jedna na drugu. Ipak, čini mi se da je njima danas, uz sve što postoji za negu i ulepšavanje, mnogo lakše, i to je, bar ja tako mislim, jako dobro”, izjavila je Beba Lončar.

Savina Geršak

Prelijepa plavuša, najljepša Jugoslovenka, žena od koje je zastajao dah… sve su to epiteti koje je godinama nosila slovenačka glumica Savina Geršak, koju je u vrh glumačke orbite vinuo čuveni film Živka Nikolića “Čudo neviđeno”. Koliko je bio oduševljen njome, svjedoči i to da je Nikolić Savinu vidio samo na slici, zatražio od producenta da je nađe i bez probnog snimanja dao joj glavnu ulogu. Nakon završene glumačke karijere, studirala je psihologiju. Danas živi i radi u Rimu kao psihologinja i psihoterapeutkinja, a filmove gleda kada joj obaveze dozvoljavaju.

– Imam puno obaveza, malu djecu (blizance od pet godina). Film i gluma su u mojoj krvi, igrala sam u teatru već od malih nogu i gluma je za mene prirodno stanje. Sigurna sam da ću jednog dana opet igrati u filmu – rekla je Savina (50).

Ana Saso

Kada se pomenu misice bivše Jugoslavije, malo ko se neće sjetiti i Hrvatice Ane Saso, koja je tu titulu ponela 1982. godine. Godinu dana nakon izbora snimila je spot za piće “pipi”, čime je sebi osigurala status seks-simbola. Ako ni po čemu drugom, nema osobe koja je ne pamti kako izranja iz vode sa mokrom majicom kroz koju joj se vide grudi.

Lijepa Splićanka dva puta se udavala i razvodila. I dalje izgleda besprijekorno zahvaljujući tome što vježba tri puta nedjeljno,a  povremeno učestvuje i u revijama.

KOMENTARI