instant fap
Naslovnicainmedia danas

Gianni Dedić pobjednik državnog prvenstva BiH

Gianni Dedić pobjednik državnog prvenstva BiH

Dedić učestvuje na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču

U tehničkoj organizaciji BK “Tim Janjanin” u Prijedoru je održano Državno prvenstvo BiH u boksu za seniore i seniorke na kome je u tri dana učestovalo oko 50 boraca iz dvadesetak klubova iz BiH, a Dedić je pobjedio u kategoriji do 71 kg. 

Giannini je bio prvak Njemačke 2015. godine, tri puta bavarski šampion, također pobjednik internacionalnog turnira Kalingrad 2018., a u posljednje vrijeme sve više u Bosni, gdje se pripremao za prvenstvo u BiH, ali i evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

 Odluku da nastupa za domovinu svojih roditelja, ali i svoju državu BiH, donio je zbog velike ljubavi i pripadnosti prema našem narodu i državi. “Prelaskom u kategoriju seniora odlučio sam boksati za BiH jer mi se pružila mogućnost izbora – a moj izbor i moja dugogodišnja želja je predstavljati BiH na međunarodnim i svjetkim turnirima. Svaki sportista nosi boju zastave u svom srcu -a za mene, to su boje bh. zastave”, kaže Giannini

Europska boksačka konfederacija EUBC objavila je da je nadolazeće Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču (od11. do 24. marta) glavni boksački događaj u sljedećem periodu i da Hrvatski boksački savez ima iskustvo da to veliko natjecanje bude organizirano na najvišoj razini, na kojem učestvuje i bh. prvak Dedić.

KOMENTARI