Gilli: Ne radimo pritisak na igrače, ali znaju da moraju pobijediti Estoniju

HomeSport

Gilli: Ne radimo pritisak na igrače, ali znaju da moraju pobijediti Estoniju

Ermedin Demirović među Zmajevima

Neće biti lako jer sada u Evropi, nema lakih utakmica. U Zenici je uvijek bila dobra atmosfera i odlični navijači i u takvom okruženju i mi moramo početi dobro

Treningom u petak završava se prvi dio priprema reprezentacije u Sarajevu. Kvalifikaciona utakmica sa Estonijom na programu je u utorak u Zenici, tako da se i pripreme nastavljaju tamo, u Trening kampu NS/FS BiH.

Kako je protekla ova prva faza priprema objašnjava pomoćni trener Stephane Gilli:

“Dobro je imamo osam dana da se spremimo za utakmicu, obično nismo imali mnogo vremena za pripreme, ali sada je drugačije, svi igrači su došli na vrijeme i spremni su jer je početak sezone. Rade dobro i atmosfera je odlična.”

O utakmici sa Estonijom i očekivanjima:

“Neće biti lako, možemo vidjeti i sada u Evropi, nema lakih utakmica, ako izuzmemo možda jednu-dvije ekipe kao što je Gibraltar, ali mi moramo biti sto odsto  fokusirani i spremni dati maksimum. Ne smijemo početi utakmicu sa razmišljanjem da će biti lako sa Estonijom, znamo da je svaki meč  jako važan, posebno kad počinjemo kvalifikacije. Ne stvaramo veliki pritisak na igrače ali znaju da trebamo pobijediti  i to je sve. Koji će rezultat biti, nije važno, ne zanima nas da li je to 1-0, ali znamo da će biti teško i da moramo dobiti ovu utakmicu.”

Ne bi trebala biti upitna ni pomoć našim reprezentativcima sa tribina pa Žili očekuje pun stadion:

“Počinjemo sa novim kvalifikacijama za SP, siguran sam da će svi biti uz nacionalni tim jer se borimo se za odlazak u Rusiju i vjerujem da će kao i ranije stadion biti pun. U Zenici je uvijek bila dobra atmosfera i odlični navijači i u takvom okruženju i mi moramo početi dobro protiv Estonije.”

Na pripremama se nalazi i nekoliko novih igrača koji su se po riječima prvog Baždarevićevog pomoćnika dobro uklopili:

“Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem. Mislim da im nije bilo teško uklopiti se, a razgovarao sam sa Milićevićem i  drugima,  jer je ova grupa igrača veoma ljubazna i spremna prihvatiti novajlije. Atmosfera je dobra, svi su došli spremni da pomognu ekipi i čini se  kao da su svi zajedno desetak godina. Kada igrate za nacionalni tim, morate biti sretni i morate stalno dokazivati da ste dovoljno dobri i da ostanete tu.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0