instant fap
Naslovnicainmedia danas

Gimnazija decenijama svjetionik obrazovanja

Gimnazija decenijama svjetionik obrazovanja

Prigodnom svečanošću u Sanskom Mostu obilježen je vrijedan jubilej, a radi se o 70 godina postojanja Gimnazije u ovom gradu, ustanove koja je u proteklim decenijama iznjedrila i obrazovala mnoge generacije Sanjana.

Tom prilikom organizovan je prigodan program, kojem su prisustvovali predstavnici vlasti Unsko-sanskog kantona i općine Sanski Most, mnogobrojne zvanice, kao i bivši učenici ove škole.

“Gimnazija je u svim proteklim decenijama bila svjetionik obrazovanja na ovim našim prostorima, te iznjedrila generacije učenika kojima je podarila znanje zahvaljujući kojem su kasnije postali vrhunski stručnjaci u mnogobrojnim oblastima.

Ovom prilikom podijeljene su i diplome za 19 učenika koji su ove godine okončali srednjoškolsko obrazovanje, a za učenicu generacije proglašena je Nejra Hukić. Međutim, problem s kojim se posljednjih godina suočava ta škola jeste sve manji broj učenika, tako da je u školskoj godini na izmaku ovu srednju školu pohađalo tek pedesetak učenika.

Gimnazija u Sanskom Mostu dijeli zajednički objekat sa Mješovitom srednjom školom, ali se generacije starijih Sanjana sa nostalgijom prisjećaju stare zgrade koja se nalazila u centru grada, odmah na obali rijeke Sane i koja je srušena prije mnogo godina.

KOMENTARI